Vinn signert utgave av Ninjatroppen på VHS!

Oppdatert med informasjon om vinneren, les mer i bunnen av artikkelen.

Kommandør Treholt & Ninjatroppen ble forrige uke sluppet på det norske hjemmevideomarkedet. Thomas C. Mallings hyperkreative ninjafantasi hadde kinopremiere i august 2010, og er nå tilgjengelig på Blu-ray og DVD, men viktigst av alt: Filmen er endelig utgitt på formatet sjangeren hører hjemme i: VHS. Selv om det faktisk er mindre enn ti år siden VHSen forsvant vekk fra de fleste stuer og butikkhyller, har formatet lidd en langt raskere død enn eksempelvis formater innen musikkbransjen – hvor LP-plater eksempelvis økte i salg i 2010.

Mange av oss i Montages har likevel vokst opp med å dyrke film på 80- og 90-tallet, da VHS var det best tilgjengelige medium. Vi har fremdeles et varmt, nostalgisk forhold til formatet på tross av at DVD-teknologien ble en kjærkommen forbedring ved årtusenskiftet. Når distributør Euforia/Paramount Home Entertainment og produsent Tordenfilm nå har valgt å slippe Kommandør Treholt & Ninjatroppen i dette tilnærmet utgåtte formatet, skjer det nettopp fordi filmens periodesetting på 80-tallet og selve ninjasjangeren tilhører VHSens storhetstid. Filmskaperne har dessuten gitt filmen et visuelt uttrykk som nesten kan virke som om det vil se best ut på VHS.

Uansett, da vi hørte om utgivelsen – som kommer i et begrenset opplag på 500 nummererte eksemplarer – tok det et knapt minutt i redaksjonen før vi forespurte Tordenfilm om muligheten til å kjøre en konkurranse for våre lesere. Og sannelig har vi nå tre VHSer av Kommandør Treholt & Ninjatroppen som premie til tre heldige vinnere. Regissør Malling og produsent Eric Vogel har signert eksemplarene og bidratt med ideer til selve konkurransen. For hva må du gjøre for å kunne vinne en av disse VHSene?

Våre tre VHS-premier, signert inni coveret av filmskaperne.

 

Etter en del forskjellige ideer har vi kommet frem til følgende oppgaver:

1. Send oss et bilde av VHS-samlingen din, som på best mulig måte uttrykker din kjærlighet til formatet.

2. Fortell om en spesielt minneverdig filmopplevelse som på en eller annen måte er relatert til VHS. Oppgaven kan tolkes som du vil, men skal være på maksimalt 1000 tegn med mellomrom.

3. Svar på følgende tre spørsmål relatert til filmen:

a. Hva heter det mystiske håndtegnet Kommandør Treholt benytter i scenen fra Wien som er avbildet nedenfor? Og hva betyr det?

b. Hvor mange år satt Arne Treholt i fengsel for spiondommen?

c. Kommandør Treholt & Ninjatroppen varer i 77 minutter på VHS. Hvor mange minutters spilletid ville filmen hatt på NTSC?

Bildet knyttet til spørsmål 3 a.

Svar til konkurransen sendes konkurranse@montages.no innen utgangen av 31. januar 2011. Juryen for vurdering av innsendte bidrag består av Montages-redaksjonen pluss Thomas C. Malling og Eric Vogel. Vinnerne offentliggjøres innen utgangen av februar 2011. Premiene blir sendt med standard post, og arrangør tar ikke ansvar for evt. forsvunne forsendelser. VHS-utgivelsen er PAL standard og dermed ikke spillbar på standard NTSC/SECAM-utstyr.

I forbindelse med denne konkurransen har vi et lite sett med regler: Konkurransen er ikke åpen for ansatte i Tordenfilm, Euforia og Montages eller familiene deres. Ei heller kan de som har jobbet på/med Kommandør Treholt & Ninjatroppen delta. Ved å sende inn et svar til denne konkurransen gir deltageren Montages og Tordenfilm lov til å publisere innsendte bilder/tekst på nett.

***

Oppdatering: Vinneren av konkurransen er nå kåret. På tross av at vi hadde tre premier, var det kun én besvarelse som svarte til juryens krav – og den heldige vinner av verdens eneste signerte utgave av VHS-utgivelsen av Kommandør Treholt og Ninjatroppen er Espen Lyngstad fra Stjørdal. Gratulerer! Besvarelsene fra Espen på spørsmål 1 og 2 er verdt å dele med verden; her er bildet han sendte inn som representant for VHS-samlingen og historien om en minneverdig filmopplevelse knyttet til VHS-formatets fortreffelighet:

1. (Bildet taler for seg selv.)

2. Da jeg var 13-14 drev faren til en kompis med videoutleie. I kjeleren på sjappa fant jeg og kompisen en haug med filmer som faren hadde leid ut FØR sensuren kom. I tillegg til masse porno, fant vi filmer som f.eks. Cannibal Holocaust og Evil Dead. De påfølgende ukene ble som en lang filmfestival, og har nok preget meg for livet.