Se Wes Andersons fornøyelige kortfilm Castello Cavalcanti

Sakte, men sikkert nærmer vi oss premieren på Wes Andersons The Grand Budapest Hotel. Forventningene til regissørens åttende spillefilm – som vil åpne filmfestivalen i Berlin 6. februar – nådde kokepunktet etter at den nydelige traileren ankom nettet for en måneds tid siden.

For å gjøre ventetiden noe lettere har Anderson, i samarbeid med det italienske motehuset Prada, sluppet en fornøyelig liten kortfilm om rallysjåføren Jed Cavalcanti, spilt av regissørens trofaste kompanjong Jason Schwartzman.

Den 8 minutter lange kortfilmen går under tittelen Castello Cavalcanti, og utspiller seg i en italiensk småby på 50-tallet. Etter å ha mistet kontroll over rallybilen og kollidert inn i byens Kristus-statue må Cavalcanti avbryte det prestisjetunge Motle Miglia-løpet. Idet han venter på bussen slår han seg ned på en lokal bar, og finner ut at slekten hans sannsynligvis stammer fra den lille byen.

castello_2

Castello Cavalcanti er fotografert av ingen ringere enn Darius Khondji (Delicatessen, Seven, Amour), og soundtracket er komponert av Alessandro Casella og Randall Poster.

Dette er for øvrig ikke første gang Anderson samarbeider med det italienske motehuset. Tidligere i år samarbeidet han med Roman Coppola om tre severdige reklamefilmer med Lea Seydoux (Blå er den varmeste fargen) i hovedrollen.

Ypperlig underholdning for en lørdagskveld, eller en strevsom søndags morgen. Se Castello Cavalcanti i sin helhet under frysbildene.  

*

castello_1

castello_3

castello_4

castello_5

castello_6

08

*

castello-620x840