Filmfrelst #446: Zack Snyders Army of the Dead

Zack Snyders Army of the Dead hadde nylig premiere på Netflix, og i denne episoden diskuterer vi filmen og hvordan Snyders vellykkede retur til zombiesjangeren – kombinert med hans mye omtalte nyklipp av Justice League – gjør at 2021 er på vei til å bli «Zack Snyders år».

I Army of the Dead får vi noe så publikumsvennlig som et stykke popcornunderholdning smidd over lesten «alle gode ting er tre»: en action-, heist- og zombiefilm i en og samme pakke. Etter et utbrudd av livsfarlige zombier i Las Vegas er casinobyen avstengt for omverdenen, inntil en mystisk, rik oppdragsgiver kledd i dress frister den avdankede zombiejegeren Scott Ward (Dave Bautista) med ideen om å hente hjem $200 millioner i kontanter fra et velv i hjertet av The Strip – med stor gevinst i vente. Scott samler venner og kjente fra zombiejegermiljøet, og før vi vet ordet av det er denne umake gjengen bestående av mer eller mindre talentfulle typer, Ocean’s Eleven-style, på vei inn i zombiesonen – væpnet til tennene og med dollartegn i øynene.

Zack Snyder har tilbragt nesten et helt tiår i superheltfilmenes tjeneste, men før den tid debuterte han som kjent med zombiefilm-nytolkningen Dawn of the Dead i 2004, og i samtalen nedenfor diskuterer vi blant annet hvordan Snyders egenskaper som kommersiell filmkunstner har kommet til uttrykk på godt (og litt vondt) i henholdsvis både de megabudsjetterte DC-filmene og i mer frittstående originalfilmer som Army of the Dead.

I panelet sitter Truls Foss, Sveinung Wålengen og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere (unntatt i én bitteliten bemerkning, som varsles i god tid underveis).

God lytting!