Tommy Wirkolas Hans og Grete

Ja, det er vel strengt tatt ikke nyheter lenger – saken om Tommy Wirkolas amerikanske regidebut har gått verden over i dag, kanskje ikke akkurat fordi Wirkola skal ha regien, men fordi plottet høres interessant ut. Nordlendingen har fått med seg Will Ferrell og Adam McKay som produsenter på et prosjekt som skal ta utgangspunkt i Hans og Grete 15 år etter det fatale møtet med heksa i pepperkakehuset. Vi snakker om søskenparet fra Grimm-eventyret med andre ord, rent bortsett fra at de i hans versjon er blitt fullblods heksejegere.

Som sagt er plottet interessant, men det var da var vitterlig synopsiset til Død Snø også. Problemet var bare at så lite av det opprinnelige interessante ble igjen i filmversjonen. Min subjektive mening, uten tvil, men jeg synes ikke den var spesielt god hverken som sjangerfilm eller noe annet. En ting er at den visuelt var totalt fraværende, spesielt i det overraskende lite kreative og til tider direkte amatørmessige fotoarbeidet. (Nei, det har ingenting med det lave budsjettet å gjøre.) Men en annen ting var at Wirkola ikke evnet å melke potensialet som fantes i hans egen kreative miks av nazi- og zombieunivers. Personlig er jeg derfor ganske så skeptisk, når han nå nok en gang går i gang med et prosjekt som på papiret ser ut å kunne bli en skikkelig original periodehorrorfilm med gotiske undertoner og tydelige referanser til publikums barndomsminner. Allikevel – at en nordmann får muligheten til å ta turen over Atlanteren er alene gledelig!