Filmfrelst

Filmfrelst #315: Agnès Vardas Lykken (1965)

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Agnès Vardas Lykken («Le bonheur», 1965) vises fra og med 6. september – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek.

*

I denne episoden diskuterer vi vårt første møte med Agnès Vardas Lykken («Le bonheur», 1965).

Agnès Varda, som vant æres-Oscar tidligere i år, er et ikon i europeisk filmhistorie. Hun er stadig mest kjent for gjennombruddet Cléo fra 5 til 7 (les vår omtale) og Gulløve-vinneren Vagabond (1985), i tillegg til diverse dokumentarfilmer. Men er den tilsynelatende godslige, men dypest sett isnende kyniske og komplekse Lykken regissørens egentlige hovedverk?

Filmen er nyrestaurert og vises hos de digitale Cinematekene i september, i hele syv norske byer.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Jonas Ager sier:

  Kommer det en podcast om Suspiria?

 2. Geir Antonsen sier:

  Tenkte jeg skulle høre denne episoden igjen nå.som jeg har fått sett filmen, men ser ut som denne episoden har blitt borte i podcast appen. Går fra episode 314 til 316… blir den lagt ut på nytt?

  • Hei Geir! Dette må vi finne en løsning på. Hyggelig å høre at du vil tilbake og høre, nå som du har sett filmen. :) Episodens lydfil ligger her i nettsaken, og fungerer nå når jeg spiller den av. Er det iTunes eller Spotify du tar i bruk for å høre på Filmfrelst? På iTunes forsvinner ofte en episode man har hørt den, fra «biblioteket ditt», selv om den fortsetter å være tilgjengelig på podkastens strøm. Kan det være noe slikt som er årsaken? Jeg finner den nemlig i iTunes nå. Se om du kan browse Filmfrelst-episodene via «tilgjengelige episoder»-linken. På Spotify er dette direktelinken til episoden om «Lykken»: https://open.spotify.com/episode/6fhRcF7vF3XqzyugJIWkdU?si=UydmuAkoQMOay61ORTJ42w

 3. Geir Antonsen sier:

  Hei!
  Takk for tilbakemelding
  Jeg bruker noe som heter podcast addict på min android telefon, fant mer eller mindre alle gamle episoder bortsett fra denne. Prøvde også å søke den opp, uten å finne den. MEN, søkte opp igjen idag – og da dukket den opp. Da var det nok noe tull med appen igår tenker jeg, og ikke noe dere kan noe for :)
  Da skal jeg høre episoden igjen når jeg er ute å jogger etterpå :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>