Filmfrelst

Filmfrelst #315: Agnès Vardas Lykken (1965)

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Agnès Vardas Lykken («Le bonheur», 1965) vises fra og med 6. september – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek.

*

I denne episoden diskuterer vi vårt første møte med Agnès Vardas Lykken («Le bonheur», 1965).

Agnès Varda, som vant æres-Oscar tidligere i år, er et ikon i europeisk filmhistorie. Hun er stadig mest kjent for gjennombruddet Cléo fra 5 til 7 (les vår omtale) og Gulløve-vinneren Vagabond (1985), i tillegg til diverse dokumentarfilmer. Men er den tilsynelatende godslige, men dypest sett isnende kyniske og komplekse Lykken regissørens egentlige hovedverk?

Filmen er nyrestaurert og vises hos de digitale Cinematekene i september, i hele syv norske byer.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Jonas Ager sier:

    Kommer det en podcast om Suspiria?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>