Filmfrelst #148: Gareth Edwards’ Godzilla

Filmikonet Godzilla så dagens lys første gang i 1954, i Ishirō Hondas film Godzilla. Siden den gang har monsteret blitt portrettert i en mengde japanske filmer, tegneserier, spill og andre popkulturelle uttrykk. Nå er japanernes nasjonalskatt igjen aktuell, sett gjennom Hollywoods øyne.

I 1998 var det katastrofefilm-veteran Roland Emmerich som serverte sin versjon av det japanske kultikon-monsteret, og nå i dette milleniets første amerikansk-produserte Godzilla-spillefilm er det den fremadstormende auteur-spiren Gareth Edwards (Monsters) som blåser liv i det atomifiserte urbeistet.

Vi har satt oss ned for å snakke om det hele, og i denne episoden av Filmfrelst får du høre hva Karsten Meinich, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen fikk ut av Godzilla.

God lytting!