Filmfrelst

Filmfrelst #125: Guillermo del Toros «Pacific Rim»

Gigantiske, groteske helvetesbeist fra en annen dimensjon stiger opp fra havdypet. Planeten står for fall, men menneskerasen tar opp kampen og slår tilbake med enorme kamproboter. Midt opp i dette ragnarok finner noen seg selv, mens andre mister motet, blir grådige eller forelsket. Og noen setter seg på Skype og snakker ut om opplevelsen.

Deltakerne i denne episoden av Filmfrelst  er Karsten Meinich, Eric Vogel (Tordenfilm), Sivert Almvik og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Eirik B sier:

  Såvidt jeg har hørt på andre podcaster fra USA ligger denne filmen an til å være et kjempetap for Warner Bros. 200 mill i produksjon, kanskje 30-40 mill i markedsføring, samt det at store deler av inntektene faktisk går til kinoene som viser filmen.. Og dette til tross for at den hadde beste åpning i Kina med omlag 9 millioner dollar, uten at jeg har en kilde på dette.

  Vet dere noe mer om dette? Dere nevnte at denne filmen kanskje kunne realisere noen av Del Toros egne filmideer. Det virker ikke slik å dømme om man skal se på inntektene til Pacific Rim. Hans andre filmer har vel ikke akkurat gjort det stort på kino heller? Type Hellboy 1 og 2

 2. Stort sett enig med det Sivert sier. Jeg hadde faktisk høye forventninger til denne da jeg er veldig glad mecha anime som Tengen Toppa Gurren Lagann, Neon Genesis Evangelion og ikke minst Code Geass. Dette til tross så ble Pacific Rim en stor skuffelse. Jeg kan se hvilken tone Del Toro legger opp til, men for min del funker det ikke i det hele tatt. Skuespillet er ganske pinling, men det kan jeg til nødens leve med. Manuset derimot, er så kjedelig og uengasjerende at når actionsekvensene først begynner, så klarer jeg ikke å nyte dem da smilemusklene mine er helt bedøvet etter foregående dialoger.

  Kan forresten skrive under på at The Wolverine var helt herlig. Litt døv sisteakt, men ellers en skikkelig fornøyelig actionfilm. Rimlig down-to-earth til å være x-men også.

 3. Are Skodvin sier:

  Mennesker versus aliens er ikke noe nytt, og skuespillet er på det jevne. Men hvis det er noe Pacific Rim virkelig lykkes med, så er det de visuelle actionscenene. Å se denne filmen på kino i 3D var nøyaktig det jeg håpet det skulle være – visuelt imponerende og underholdende! Sitt bak og nyt. Har en sansen for Transformers bør en storkose seg med denne.

 4. Fru ekkel sier:

  Absolutt tilfredstillende effekter, kule monster, og likte faktisk noe av musikken også, men makan til enkelte flauuuuuuuuuue dialoger. Kan leve lenge og langt uten sørpete, tårevåte blikk fra tøffe bråkebøtter som er «someones son» , MY SON!! og røde lakksko …

 5. Filmen er fjas og tull fra ende til annen, og med unntak av de vanvittige effektene mer enn bare litt ’80-talls’ i de overfladiske, svart/hvite rollefigurene, dialogen, overspillingen etc.

  MEN…det er som å reise til et slags Tusenfryd for voksne guttunger. Det er det vanskelig å mislike.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>