Gareth Edwards regisserer ny frittstående Star Wars-film

Gareth Edwards satte seg for alvor på filmskaper-kartet i 2010 med Monsters – en film som imponerte ikke bare med sin lekne stilsikkerhet og poetiske tilnærming til alien invasion-tematikken, men også fordi Edwards på null-budsjett egenhendig skrev, fotograferte, klippet, produserte og gjorde spesialeffektene.

At den driftige britiske scifi-fantasten skulle få sitte i pilostolen for en offisiell Star Wars-produksjon var det nok få som hadde spådd for fire år siden, men med årets store publikums-fulltreffer Godzilla virker det kanskje bare rett å rimelig at Edwards nå sikter mot stjernene og en galakse langt, langt borte.

Filmen Gareth Edwards nå skal gå løs på blir en av flere nye annonserte «stand-alone»-filmer i Star Wars-universet, som da altså kommer på siden av hovedhistorien som ligger i den kommende nye trilogien. Prosjektet skal ferdigstilles i 2016, hvorpå Edwards da trolig vil sette i gang med en ventet Godzilla-oppfølger.

Den offisielle annonseringen på StarWars.com røper lite om nøyaktig hvilke deler av Star Wars-universet Edwards skal boltre seg i, men forteller at manus til prosjektet skal skrives av Gary Whitta (Disney og LucasArts trekker i den forbindelse frem The Book of Eli og TV-serien The Walking Dead som Whitta-meritter, men «glemmer» å nevne fjorårets After Earth).