- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Gareth Edwards regisserer ny frittstående Star Wars-film

Av , 24. mai 2014 i Ukategorisert

Gareth Edwards  [1]satte seg for alvor på filmskaper-kartet i 2010 med Monsters [2] – en film som imponerte ikke bare med sin lekne stilsikkerhet og poetiske tilnærming til alien invasion-tematikken, men også fordi Edwards på null-budsjett egenhendig skrev, fotograferte, klippet, produserte og gjorde spesialeffektene.

At den driftige britiske scifi-fantasten skulle få sitte i pilostolen for en offisiell Star Wars-produksjon var det nok få som hadde spådd for fire år siden, men med årets store publikums-fulltreffer Godzilla [3] virker det kanskje bare rett å rimelig at Edwards nå sikter mot stjernene og en galakse langt, langt borte.

Filmen Gareth Edwards nå skal gå løs på blir en av flere nye annonserte «stand-alone»-filmer i Star Wars-universet, som da altså kommer på siden av hovedhistorien som ligger i den kommende nye trilogien [4]. Prosjektet skal ferdigstilles i 2016, hvorpå Edwards da trolig vil sette i gang med en ventet Godzilla-oppfølger.

Den offisielle annonseringen på StarWars.com [5] røper lite om nøyaktig hvilke deler av Star Wars-universet Edwards skal boltre seg i, men forteller at manus til prosjektet skal skrives av Gary Whitta [6] (Disney og LucasArts trekker i den forbindelse frem The Book of Eli  [7]og TV-serien The Walking Dead [8] som Whitta-meritter, men «glemmer» å nevne fjorårets After Earth [9]).


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/gareth-regisserer-ny-star-wars-film/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Gareth Edwards : http://montages.no/filmfolk/Gareth%20Edwards/

[2] Monsters: http://montages.no/2011/03/monsters-kjaerlighet-i-romuhyrenes-tid/

[3] Godzilla: http://montages.no/nyheter/ustoppelige-godzilla-biter-tak-i-sommeren-sjekk-den-intenst-gode-tredje-traileren/

[4] nye trilogien: http://montages.no/2012/10/disney-kjoper-lucasfilm-og-skal-lage-ny-star-wars-trilogi-men-har-filmserien-en-fremtid/

[5] StarWars.com: http://starwars.com/news/gareth-edwards-and-gary-whitta-onboard-for-star-wars-stand-alone-film.html

[6] Gary Whitta: http://montages.no/filmfolk/gary-whitta

[7] The Book of Eli : http://montages.no/film/the-book-of-eli/

[8] The Walking Dead: http://montages.no/2011/06/zombier-og-empati-i-the-walking-dead/

[9] After Earth: http://www.rottentomatoes.com/m/after_earth/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.