Lucky McKees The Woman i bilder

Lucky McKee er nok fortsatt et godt stykke unna å være allemannseie, men i utvalgte horrorkretser er han definitivt en av nåtidens mest spennende filmskapere å følge.

Det var den dypt særegne, psykologiske horrorfilmen May som først plasserte McKee på filmkartet i 2002, året etter hans utilgjengelige debutverk All Cheerleaders Die. Uansett har McKee lykkes i å etablere en hale av trofaste fans, og påfølgende hype om egen filmografi, som enhver observant filmelsker uunngåelig må ha fått med seg. Det til tross for at McKee i tiden etter May har slitt med å få egne prosjekter opp på beina, foruten 2006-produksjonen The Woods som splittet publikum med sin obskure vandring i et underlig svartmalt horrorlandskap, men som likefullt etablerte seg som en elsk/hat-film, og gjennom nettopp dét kanskje styrket navnet hans som en ny og kompromissløs stemme i amerikansk film. Kompromissløsheten ødela imidlertid to år senere for McKees involvering som regissør på Jack Ketchum-adaptasjonen Red, hvorpå han etter få innspillingsdager ble erstattet av vår egen Trygve Allister Diesen i registolen, en film som i ettertid forsåvidt dunster lett av god McKee-atmosfære. Muligens fordi McKee med sin visuelle signatur er en regissør støpt for å lage Jack Ketchum-basert film?

Gledelig er det derfor Lucky McKee nå legger siste hånden om en ny Ketchum-filmatisering. Filmen, med tittelen The Woman, bygger på en kommende roman som McKee har forfattet i tospann med Ketchum, og er en direkte oppfølger til forfatterens Offspring fra tidlig på 90-tallet (en bok som ble filmatisert direkte for dvd-markedet i fjor). Hovedrollen spilles av McKee-favoritten Angela Bettis, og filmen presenteres nå med følgende synopsis:

The Woman is the last surviving member of a feral clan that has roamed the Northeast Coast for decades. When the last of her family is killed in a battle with the police, The Woman finds herself alone, severely wounded and vulnerable. Unfortunately, she is now a far too easy prey for local hunter, successful country lawyer and seriously disturbed family man Christopher Cleek. With his twisted set of ideals, Cleek decides to embark upon a deranged project – to capture her and «break» The Woman – a decision that will soon threaten the lives of Cleek, his family and The Woman.

Det føles som det er to komplementære outsidere som møtes i Lucky McKee og Jack Ketchum, i et potensielt berikende kunstnerisk samarbeid fremover. Sistnevnte er også av flere allerede utpekt som en arvtager etter Stephen King som massiv historieleverandør for kommende Hollywood-produksjoner, og King har selv utropt Ketchum til USAs fremste horrorforfatter for øyeblikket. Spennende blir det i hvert fall å se resultatet av The Woman-prosjektet, og vi presenterer her de første bildene som nettopp er lansert på filmens offisielle nettsider. Det er liten tvil om at dette smaker både av den jordnære, men mørke og barske estetikken som har preget tidligere Ketchum-filmatiseringer (som også inkluderer den svært severdige The Girl Next Door), og det stilrene visuelle filmspråket til Lucky McKee.