- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Lucky McKees The Woman i bilder

Av Trond Johansen , 2. desember 2010 i Artikler

Lucky McKee [1] er nok fortsatt et godt stykke unna å være allemannseie, men i utvalgte horrorkretser er han definitivt en av nåtidens mest spennende filmskapere å følge.

Det var den dypt særegne, psykologiske horrorfilmen May [2] som først plasserte McKee på filmkartet i 2002, året etter hans utilgjengelige debutverk All Cheerleaders Die [3]. Uansett har McKee lykkes i å etablere en hale av trofaste fans, og påfølgende hype om egen filmografi, som enhver observant filmelsker uunngåelig må ha fått med seg. Det til tross for at McKee i tiden etter May har slitt med å få egne prosjekter opp på beina, foruten 2006-produksjonen The Woods [4] som splittet publikum med sin obskure vandring i et underlig svartmalt horrorlandskap, men som likefullt etablerte seg som en elsk/hat-film, og gjennom nettopp dét kanskje styrket navnet hans som en ny og kompromissløs stemme i amerikansk film. Kompromissløsheten ødela imidlertid to år senere for McKees involvering som regissør på Jack Ketchum [5]-adaptasjonen Red [6], hvorpå han etter få innspillingsdager ble erstattet av vår egen Trygve Allister Diesen [7] i registolen, en film som i ettertid forsåvidt dunster lett av god McKee-atmosfære. Muligens fordi McKee med sin visuelle signatur er en regissør støpt for å lage Jack Ketchum-basert film?

Gledelig er det derfor Lucky McKee nå legger siste hånden om en ny Ketchum-filmatisering. Filmen, med tittelen The Woman [8], bygger på en kommende roman som McKee har forfattet i tospann med Ketchum, og er en direkte oppfølger til forfatterens Offspring fra tidlig på 90-tallet (en bok som ble filmatisert direkte for dvd-markedet i fjor). Hovedrollen spilles av McKee-favoritten Angela Bettis [9], og filmen presenteres nå med følgende synopsis:

The Woman is the last surviving member of a feral clan that has roamed the Northeast Coast for decades. When the last of her family is killed in a battle with the police, The Woman finds herself alone, severely wounded and vulnerable. Unfortunately, she is now a far too easy prey for local hunter, successful country lawyer and seriously disturbed family man Christopher Cleek. With his twisted set of ideals, Cleek decides to embark upon a deranged project – to capture her and «break» The Woman – a decision that will soon threaten the lives of Cleek, his family and The Woman.

Det føles som det er to komplementære outsidere som møtes i Lucky McKee og Jack Ketchum, i et potensielt berikende kunstnerisk samarbeid fremover. Sistnevnte er også av flere allerede utpekt som en arvtager etter Stephen King som massiv historieleverandør for kommende Hollywood-produksjoner, og King har selv utropt Ketchum til USAs fremste horrorforfatter for øyeblikket. Spennende blir det i hvert fall å se resultatet av The Woman-prosjektet, og vi presenterer her de første bildene som nettopp er lansert på filmens offisielle nettsider [10]. Det er liten tvil om at dette smaker både av den jordnære, men mørke og barske estetikken som har preget tidligere Ketchum-filmatiseringer (som også inkluderer den svært severdige The Girl Next Door [11]), og det stilrene visuelle filmspråket til Lucky McKee.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2010/12/lucky-mckees-the-woman-i-bilder/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Lucky McKee: http://www.imdb.com/name/nm1031246/

[2] May: http://www.imdb.com/title/tt0303361/

[3] All Cheerleaders Die: http://www.imdb.com/title/tt0360348/

[4] The Woods: http://www.imdb.com/title/tt0380066/

[5] Jack Ketchum: http://www.imdb.com/name/nm1626482/

[6] Red: http://montages.no/film/red/

[7] Trygve Allister Diesen: http://montages.no/filmfolk/trygve-allister-diesen

[8] The Woman: http://www.imdb.com/title/tt1714208/

[9] Angela Bettis: http://www.imdb.com/name/nm0079374/

[10] offisielle nettsider: http://www.thewomanmovie.com/

[11] The Girl Next Door: http://www.imdb.com/title/tt0830558/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.