Filmfrelst

Filmfrelst #32: Moon

Debuterende regissør Duncan Jones har gitt oss det som viste seg å bli en av årets desidert beste Science Fiction-filmer. Moon avventer fremdeles norsk kinopremiere, men er allerede tilgjengelig på DVD og det amerikanske utleiemarkedet.

I denne episoden av Filmfrelst får du høre filmprodusent Eric Vogel (Tordenfilm) og Martin Sivertsen diskutere både Moon og andre filmer de har sett i det siste.

Filmer vi snakker om i denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 20 kommentarer

 1. Christoffer sier:

  Kult at dere tenker på å lage en topp 100 fra 2000-tallet. Kan bli veldig interessant. Hadde vært artig om dere hadde gjort dette for tidligere tiår også. Topp 10 noensinne ville også vært ekstremt kult å høre på! For ikke å nevne sjanger diskusjoner. Syns egentlig at det blir mer interessant når dere snakker om flere, for da får jeg jo gode anbefalinger samtidig som jeg får høre gode diskusjoner.

  Må forresten innrømme at jeg heller ikke har tort se Audition ennå, likte Ichi the Killer men Miike er bare skummel : )

  Over til filmen dere faktisk diskuterer. Var redd for at den skulle være en dårlig 2001 etterligning, men jeg så den allikevell (mest på grunn av Rockwell) og den var jo fantastisk! Rockwell var fantastisk. En av hans beste opptredner. Enig i at den har mange referanser og den er jo definitivt en blanding av 2001 og Silent Running(blant andre), men det føltes fremdeles ferskt.

  Forøvrig vil Avatar tjene inn alt og mer uannsett hvor god eller dårlid den er.

  Jeg likte Thirst veldig godt forresten. Veldig uvanlig blanding av tragedie og noen mer tullete komedie elementer. Det er tydelig at Chan-wook Park liker å leke med det tradisjonelle selv om denne ikke var like eksperimentel som I’m A Cyborg, But That’s Ok.

 2. Christoffer Ødegården sier:

  Må bare legge til at jeg elsker disse Podkastene. Veldig interessant å høre på, spesielt når du egentlig ikke gidder å gjøre noe.

 3. Vampyrepisode? Håper dere har rukket å se dere opp på Near Dark (og gjerne også George Romeros Martin) innen den tid!

 4. «Near Dark» og «Martin» er i alle fall blant mine definitive vampyr-favoritter! Uten at jeg er den helt store vampyrentusiasten…

 5. Christoffer Ødegården sier:

  Når vi snakker om vampyr filmer vil jeg anbefale den fantastiske Anime filmen Vampyre Hunter D. Er jo ikke helt som alle de andre.

  Forøvrig så er det vel Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles som er den beste sammen med en action film jeg vet ikke er så veldig likt, nemlig Underworld. Syns at historiene er overraskende og uvanlig, liker mangelen på moralen, skuespillet er ganske godt, den er dritbra filmet, action scenene er ekstreme også må det jo sies at den er drit gøy å se uansett hvor mange ganger du har sett den fra før.

  Martin og Near Dark er også blant mine favoritter. Gleder meg til å se hva dere mener.

 6. Martin Larsen sier:

  Likte filmen, men litt usikker på slutten? Hvorfor skulle klone nr. 2 tilbake til jorden i utgangspunktet? Den opprinnelige Sam Bell lever på jorden med sine døtre, så han har jo ingen familie eller venner å komme til?

 7. Robert Pattinson sier:

  Han følte jo en enorm ensomhet oppe på denne månesaken da.

 8. Christoffer Ødegården sier:

  SPOILERS:

  Også ville han jo enten bli drept eller tvunget til å jobbe der i fire år for så å dø.

  SPOILERS

 9. Martin Larsen sier:

  Jaok. Men et liv i skjul på jorden er vel heller ikke så attraktivt?

 10. Christoffer Ødegården sier:

  Hørte du ikke slutten? Du får høre reportere på jorden som snakke om at firmaet nekter at klonehistorien er sann og at klonen anklager dem for det de har latt hans forjengere gå igjennom.

 11. Martin Larsen sier:

  Hvordan kan de nekte for klonehistorien når han er 100% lik den opprinnelige Sam Bell?

 12. Christoffer Ødegården sier:

  De hevdet at han var en gærning. Sam Bell jobbet jo for dem så han kan jo ha gått under jorden eller noe. Dessuten så har jo en del år gått da, er jo ikke sikkert han er helt lik nå.

  Men dette har jo ingenting med det første spørsmålet ditt.
  Og jeg vil anta at et skjult liv på jorden eller et ikke fullt så skjult liv på jorden er mer attraktivt enn å dø, bare for å svare på det. Videre så ville han knuse firmaet noe han nå er i ferd med å gjøre.

 13. Vidar Vaggen Olsen sier:

  Fin podcast. Var ikke fra meg av begeistring for Moon, uten at jeg syns den var dårlig. Bare litt enkelt plot.

  Interessant at dere sammenlikner budsjettet for Moon og Avatar, og håper/regner med dere kommer tilbake til temaet etter premieren til Avatar? Jeg er helt enig i at trailerne til Avatar gir meg en veldig dårlig smak i munnen, og den eneste grunnen til håp er at det tross alt er Cameron. Kan han lage noe som er helt borti natta? Kult om dere sprer noen tanker om små vs. store Sc-Fi filmer og også våger dere på noen spådommer for framtiden. 2009 har jo vært et ujevnt men interessant sci-fi år, med Transformers 2 opp mot District 9 friskt i minne.

  Apropos Transformers 2 anbefaler jeg dette glimrende sammendraget.

 14. Nå skal Moon på kino! Vi satser på å få filmen ut på kinoer både på 35mm og digitalt 5. februar.

  Hilsen Torbjørn og Wilhelm
  Filmoptimister

 15. Eric Vogel sier:

  Gode nyheter, Torbjørn! Denne filmen gjør seg helt sikkert best på det store lerret.

 16. Christoffer sier:

  Når kommer neste filmfrelst?

 17. @Christoffer: går alt etter planen kan du høre Avatar-podcasten vår på lillejulaften! Det blir podcast om både Avatar og Det Hvite Båndet i løpet av julen!

 18. Daniel Flyum Neira sier:

  «Moon avventer fremdeles norsk kinopremiere, men er allerede tilgjengelig på DVD og det amerikanske utleiemarkedet. »

  Og på Blu-Ray, ikke minst.

  Har enda til gode å se denne filmen, men det skal jeg gjøre nå.

 19. Even G. Benestad sier:

  Dette er en film som bør nytes i Full HD.
  Hvis dere skal få fult utbytte av den så er det altså BD som gjelder.

 20. Dette er en film som bør nytes i fullt scopeformat.
  Hvis dere skal få fullt utbytte av den så er det altså 35mm som gjelder.

  ;-)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>