Filmfrelst

Filmfrelst #65: X-Men, Source Code, Fast Five

Sommerfilmene kommer på løpende bånd, og vi vasser allerede i superhelter og høyoktans action. Montages har forlengst poppet cornene og startet sesongen, og benytter denne Filmfrelst-episoden til å lufte ut noen reaksjoner på tre kinoaktuelle titler: rebooten X-Men: First Class, scifi-thrilleren Source Code og actionfesten Fast Five.

Rundt det virtuelle cafébordet denne gang sitter Montages-redaktør Karsten Meinich, redaksjonsmedlem Lars Ole Kristiansen, filmprodusent Eric Vogel (Tordenfilm) og Filmfrelstvert Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Heksehatten sier:

  En kjempeflott podcast nok en gang. Gleder meg til X-Men: First Class. Var forøvrig ikke den største fan av Moon, men må nok få sett Source Code uansett.. Dere glemte forresten gjett filmen konkurransen denne gangen også fra The Way Back/Blue Valentine podcasten. Sendte selv inn forslag og er småspent om jeg gjetta riktig!

 2. Vi plukker opp gjett filmen-konkurransen neste gang, Heksehatt :)

 3. Dette hørest kanskje litt rart ut, men jeg tror det jeg likte best med First Class var kostymedesignet. Veldig fresh og preppy. Skapte en veldig fin og retro stemning. Den fungerer overaskende godt som periodefilm og det er nettopp dette visuelle særpreget som gjør den relevant satt opp mot de tidligere filmene.

  Nå ser jeg frem til mer.

 4. Vidar V. Olsen sier:

  Takk for podcasten.

  *Source Code spoilers ahoy!*

  Likte den nokså godt. Hovedproblemet med den og med Moon er at jeg syns ting ble litt for enkelt. Mulig jeg har litt for store forhåpninger til Duncan Jones, at jeg på en måte forventer noe mer frika og mindblowing siden han er sønnen til Bowie.

  Jeg tror det har noe med mangel på mysterier og litt dårlig timing å gjøre. For eksempel så var jeg fryktelig interessert i hvor han egentlig var da han befant seg i den kapselen. Jeg hadde en følelse at han var utilgjengelig for de andre, men Hvor, Hvor!? Jeg var veldig nysgjerrig og kunne gjerne vært holdt på pinebenken mye lengre. Kanskje han kunne prøvd å komme seg ut, kommet et stykke på vei, men på mystisk vis blitt dratt tilbake til stolen? Det ville jeg likt. Litt som Sam Neill i In the Mouth of Madness som aldri kommer seg vekk fra byen. Skikkelig guffent.

  Men det ble liksom bare litt tilbakeholdenhet fra operatørene en liten stund, også åpnet de sekken helt: «Jo du skjønner du er død og befinner deg i en annen dimensjon. Det er veldig praktisk for oss nemlig.», servert like trivielt som om han fikk beskjed om at han hadde en ubetalt faktura.

  Lær av JJ Abrams, hold på spenningen lengre!

  First Class likte jeg kjempegodt. Veldig fin introduksjon for nye fans, og sønnen min på 12 ble nysgjerrig på X-Men universet og har spurt mange spørsmål om det i ettertid. Det er bra.

  Jeg må også si at jeg fikk voldsom sympati for Magneto og endte opp med å heie på ham. Interessant at Charles har problemer med mutanter med unaturlig utseende mens Erik er totalt kompromissløs. En ripe i lakken for Charles!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>