Meningsduellen: Moon

En viktig grunnpilar i Montages er retten til å ha en mening, og tørre å stå for den. Mye av motivasjonen bak å starte dette nettmagasinet var å bygge et sted med stor takhøyde, og å skape en motvekt til de marginaliserte og overfladiske diskusjonene filmmediet ofte dessverre er offer for. Internt i Montages diskuteres og dissekeres regissører og filmer hele tiden, og temperaturen er akkurat så høy som den bør være. Meningsduellen er et resultat av dette, og et ønske om å lage rammer for større bredde og med det belyse flere sider av enkeltfilmer eller regissører vi er opptatt av. Vi håper du følger opp med din mening i kommentarfeltet!

Go in expecting to find something inside yourself.

This is what science fiction was meant to be.

Interesting and worthy film but ultimately unsatisfying.

Don’t get me wrong. This is a really good little film, its just not the next big thing.

What went wrong?

I hope this film is not a DVD on NASA’s International Space Station. The astronaut crew would be driven to go outside into the vacuum of space without their helmets on.

A one man show that fails on every cinematic level.

Et utvalg meninger fra IMDb

Første film ut er Duncan Jones‘ kritikerroste og tildels genierklærte Moon. Sam Rockwell spiller hovedrollen som Sam Bell. Han har bodd og jobbet alene på en forskningsstasjon på månen i tre år. Oppholdet er snart slutt og han skal hjem til kone og barn , men en dag oppdager han en livsform rett utenfor basen.. Ta en titt på traileren i filmens infoboks i venstrekolonnen.

Vi har allerede skrevet flere saker på Moon, deriblant denne tidlige omtalen og en artikkel om komponist Clint Mansells arbeide. Vi har også laget en Filmfrelst-episode dedikert til filmen. Hypen har vært stor også internt i Montages, men samtidig har meningene vært veldig delte. Derfor tenkte vi det var smart å la de to ytterpunktene møtes i en duell mellom Sivert og Lars Ole. Det er på tide å spenne hanen!