Pixars nye helt: Carl Fredricksen

Filmfrelst

Filmfrelst #27: Se Opp

Pixars nye helt: Carl Fredricksen
Pixars nye helt: Carl Fredricksen

Årets animerte Pixar-eventyr er luftige Up (Se Opp), en film som maner til munter og engasjert diskusjon rundt vårt virtuelle podkast-rundbord.

Bak mikrofonene i ukas Filmfrelst-panel finner vi Eirik Smidesang Slåen, Eric Vogel, Karsten Meinich, Martin Sivertsen og gjest Erlend Sakshaug (fra Qvisten Animation og Animation Conversation Podcast).

Foruten Up er det også denne gang ny runde med den populære «Gjett filmen»-konkurransen vår. Klarer du å spotte ukas klipp?

Aktuelle lenker

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

 1. André sier:

  Jeg skrev min egen omtale om denne filmen i bloggen min, og jeg ser vi var enige på mange punkter, spesielt det om at dette ikke er en film som nødvendigvis passer for barn. Heller for voksne.

  Og det likte jeg, forsåvidt. Jeg skulle likt å være forberedt på dette, det hadde nok endret litt av opplevelsen med tanke på forventningene mine. Men det var… ekorn!… en god film, til slutt.

 2. Bra episode av podcasten, dette! En kommentar, kanskje spesielt til Karsten, som helt har sluttet å se Dreamworksfilmer: jeg deler i stor grad mangelen på interesse for filmene deres, men jeg tror How to Train Your Dragon, som kommer neste år, har mye potensiale til å bli en bra film. Regissørparet bak den er Chris Sanders og Dean DeBlois, som sist* gjorde den aldeles utmerkede Lilo & Stitch – fremdeles Disneys beste tegnefilm siden starten på den siste gullalderen deres.

  * Chris Sanders skulle også regissere American Dog for Disney etter Lilo & Stitch, men fikk faktisk sparken av John Lasseter. Såkalte «creative differences». American Dog ble kraftig forandret, og gjenoppsto senere som Bolt.

 3. Takk for tipset, Geir – den skal jeg notere meg. I episoden glemte jeg forøvrig å nevne at jeg har hatt fornøyelige kinoopplevelser med Istid-filmene, senest i sommer, men de er naturlig nok milevis unna Pixars historiefortellingsstandard.

 4. Flu Hartberg sier:

  Dere lovte oss noen linker til jukse-pixar-filmklipp?

 5. Bra jobba, gutter. Av de beste episodene dette!

 6. Kom over denne podcasten hos fxguide.com hvor de intervjuer Peter Sohn som hadde regi på Pixarkortfilmen «Partly Clouded» og Bob Whitehill, som er sjef for stereoskopiavdelinga hos Pixar og var ansvarlig for å 3D-utgaven av «Up» og relanseringen av Toy Story-filmene. Finfin innsikt i prosessen:

  http://media.fxguide.com/fxguidetv/fxguidetv-ep065.mov

 7. Takk for fin link, Raymond. «Partly Clouded» var i mine øyne enda en fin Pixar-kortfilm, selv om den ikke havnet helt der oppe med et par av de mest briljante.

 8. Christoffer sier:

  Likte denne veldig godt. Det er nok enten denne eller Ratatuille som er favoritten fra pixar. Toy Story og The Incredibles er ganske høyt oppe også. Jeg mener allikevel at Pinocchio og et par animer(spesielt fra Miyazaki) som topper Pixar når jeg tenker på de beste animasjonsfilmene.

 9. Eplekake-fan sier:

  Gammel sak dette her, men har et spørsmål. Kan ikke si jeg finner Animation Conversation på iTunes. Fikk lyst å sjekke ut podkaster derfra. Driver de fortsatt på?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>