Kamera ligger klistret til Johnny Depp i Michael Manns "Public Enemies"

Filmfrelst

Filmfrelst #22: Public Enemies

Kamera ligger klistret til Johnny Depp i Michael Manns "Public Enemies"
Kamera ligger klistret til Johnny Depp i Michael Manns "Public Enemies"

Public Enemies er en intens og kulesprutende gangsterfilm, med store navn som Johnny Depp, Marion Cotillard og Christian Bale i hovedrollene. Men har filmskaper Michael Mann lykkes i å komme under huden på John Dillinger? Hvorfor skal vi bry oss om nok en periodefilm om døde amerikanske gangstere?

I denne episoden av Filmfrelst får du høre hva Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Martin Sivertsen har å si om det som kanskje er sommerens mest interessante actionfenomen.

Dessuten svipper vi innom kinoaktuelle filmer som Harry Potter og Halvblodsprinsen og Brüno, såvel som et par gamle klassikere, og viderefører «Gjett hvilken film»-konkurransen vår.

Aktuelle lenker for denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. E sier:

  Enig med Martin her. Greit nok at denne filmen er «spesiell» på sin måte og har noen virkelig kule scener her og der, men jeg satt og kjedet meg i perioder. Kom aldri innpå karakterene og det gjorde at jeg ikke involverte meg i filmen i særlig stor grad. Det føltes ut som om jeg satt og ventet på noe fantastisk i filmen som aldri kom. Det gjorde at jeg forlot kinosalen skuffet og noe irritert….

 2. Morten sier:

  Hadde mye større forventninger til denne… håpet vel på en «Heat» fra 30-tallet, og følte ikke at Mann fikk til den intensiteten og nerven som han har klart tidligere. Det er mye filmatisk bra i filmen, som på mange måter er en homage til gamle gangsterfilmer, men den griper meg ikke. Actionscenene er intense, men fremdeles litt for mye Untouchables tv-serie over det, med mye munningsflammer og kulesprut, ingen ting å bli blåst bort av. Så det blir nok en 3’er fra min side.

 3. Det er klart at filmen hadde svake punkter her og der men jeg følte fortsatt at den var bra gjennomført. Jeg syntes action scenene er noe av det mest spennende jeg har sett på kino på lenge. Den var lang og jeg forstår at den kansje er «kjedelig» i noen øyne men det er en film som sitter krav til sitt publikum og en verdig gangster film i mine øyne.
  Når det gjelder skuespill var mine forventninger til Christian Bale på det laveste etter The Dark Knight og Terminator Salvation men her syntes jeg han gjorde en god jobb. Johnny Depp gjorde en fantastisk jobb som Dillinger. Tøffere gangster får man ikke.

 4. Dette var en film jeg tydeligvis har glemt mye av. Hadde skyhøye forventninger, og ble kjempeskuffa. Jeg ble på ingen måte sugd inn i handlingen, Jonny Depp var ikke så tøff og kul som jeg hadde håpet, videoestetikken var forstyrrende og jeg tror vel ikke at jeg kommer til å gidde ett gjensyn.

 5. Christoffer sier:

  Denne skuffet meg litt. En av de svakere Mann filmene jeg har sett. Ganske klumsette filming på starten. Kan ikke kalle denne en action film(er egentlig ikke en fan av den sjangeren uansett). Den føltes alt for lang, ikke direkte kjedelig, men ikke noen stor film heller.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>