Hvem skal spille i Woodys Midnight in Paris?

Vi slutter aldri å skrive om Woody Allen. Han har rett og slett laget så altfor altfor mye god film til at man gir ham opp. Og selv om det går et par «greie» (etter andres standarder, gode) Woody-filmer mellom hver perle nå til dags, er det en grenseløs fryd når han først treffer blink. Bare tanken på å benke meg ned i kinosetet for en ny Match Point eller Vicky Christina Barcelona, gjør at jeg har et manisk behov for å holde meg oppdatert på prosjektene hans.

Vel, You Will Meet a Tall Dark Stranger fikk rimelig lunken mottagelse i Cannes, og ser ut til å være en av disse mellomfilmene. Statistisk sett ser det da lovende ut for neste års Midnight in Paris. Filmen er den tredje på rad som blir delfinansiert av det spanske selskapet Mediapro, og tidligere denne uka annonserte Allen den sedvanlig imponerende rollelisten. Carla Bruni har vært tilknyttet prosjektet i lengre tid, men nå finner vi også Kathy Bates, Adrien Brody, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Michael Sheen and Owen Wilson på plakaten. Disse skuespillerne i én og samme film er jo en gavepakke i seg selv, men alt avhenger av manuskriptet. Allen skriver alltid snertne dialoger, men siden slutten av nittitallet har han ikke alltid lyktes med en tilfredsstillende historie og engasjerende karakterer.

Filmen beskrives som følger;

«a romantic comedy that follows a family travelling to the city for business. The party includes a young engaged couple that has their lives transformed throughout the journey. The film celebrates a young man’s great love for Paris, and simultaneously explores the illusion people have that a life different from their own is better.”

Dette høres gjenkjennelig, men lovende ut – det er jo denne typen film Allen gjør aller best. Innspillingen begynner allerede i sommer, i kjærlighetens by, og det blir spennende å se hva han får til med en så utpreget visuell ramme. Mon tro hvem som blir fotograf denne gangen? I mellomtiden kan vi kose oss med den nydelige plakaten til You Will Meet a Tall Dark Stranger: