Trolljegeren-regissør André Øvredal går i produksjon på The Autopsy of Jane Doe, med Brian Cox og Emile Hirsch

Etter gjennombruddet med Trolljegeren (2010) har André Øvredal vært i utvikling på en rekke prosjekter i inn- og utland. «Den vanskelige andrefilmen» har likevel latt vente på seg, men nå går han endelig i opptak på den engelskspråklige horror-thrilleren The Autopsy of Jane Doe.

I 2012 meldte vi om at Øvredal var tilknyttet monsterapokalypse-filmen Enormous, og i 2013 ble det klart at Neil Marshall skulle gjøre en Hollywood-nytolkning av Øvredals Trolljegeren. Samme år meldte Variety at Øvredal skulle skyte sin neste film, The Autopsy of Jane Doe, den påfølgende vinteren. Ingen av disse prosjektene har foreløpig sett dagens lys, men nå er det klart at sistnevnte faktisk blir virkeliggjort.

The Autopsy of Jane Doe handler om et mysterium knyttet til et kvinnelig lik som ikke har en åpenbar dødsårsak. Manuset har figurert på den innflytelsesrike oversikten The Black List – et barometer som peker produsenter mot de beste eksisterende manusene som av en eller annen grunn ennå ikke er produsert. Bransjebloggen Deadline melder i dag at Autopsy nå kommer til liv med Brian Cox (Adaptation.) og Emile Hirsch (Into the Wild) i filmens to hovedroller, som far og sønn med samme yrke: obdusent. Ifølge anmeldelsen av manuset hos Script Shadow besitter prosjektet en fiffig vri på «én location»-konseptfilmen, som vi tidligere har sett i bl.a. Buried og Locke.

Øvredal går i gang med opptakene i London nå senere i mars, og uttaler seg til Deadline – på ekte Hollywood-vis – at han er meget fornøyd med skuespillerne: «Brian and Emile are remarkably dynamic actors and will make a formidable pair. I feel so fortunate to be bringing this story to life with such brilliant performers.»

Cox og Hirsch gir definitivt gravitas til filmen, og vi ser frem mot å følge med på produksjonen av The Autopsy of Jane Doe gjennom året. Antatt premiere blir i 2016.