Nytt om Hobbiten: En uventet reise – Extended Edition

Ikke overraskende blir Hobbiten-filmene, slik som Ringenes herre-filmene, utgitt i forlengede versjoner på DVD og Blu-ray. I den kommende utgaven av filmmagasinet Empire, som lanseres førstkommende torsdag, forteller Peter Jackson og medforfatter Philippa Boyens om hva vi kan vente oss mer av i Hobbiten: En uventet reise – Extended Edition.

Ifølge Jackson og Boyens får vi se mer konflikt mellom dverger og alver i Kløvendal-sekvensen (Rivendell), en lengre åpningssekvens i Hobbitun hvor også hobbitfolket vil få mer oppmerksomhet, samt en sang fra tussekongen (The Goblin King).

I tillegg røper de at Hobbiten: En uventet reise – Extended Edition vil inneholde enkelte handlingstråder som ikke var med i kinoversjonen, men som vil plukkes opp i Hobbiten: Smaugs ødemark. Her nevner Jackson blant annet Girion, som fra Tolkiens univers var Dals (Dales) siste fyrste før Smaug satte byen i flammer.

Hobbiten: En uventet reiseExtended Edition anslås å komme på DVD og Blu-ray en måneds tid før premieren på Hobbiten: Smaugs ødemark, som blir å se på norske kinoer fra 11. desember.