Sofia Coppolas On the Rocks blir den første filmen til Apple+ som lanseres på fysisk format

De fysiske formatenes tid er ikke omme! Nå hopper Apple+ etter Netflix og lanserer egne produksjoner på fysisk format. Først ut er Sofia Coppolas On the Rocks, som slippes på Blu-ray og DVD neste uke.

Er man feinschmecker hva gjelder bilde- og lydkvalitet, er det ytterst sjelden at digitale formater kan konkurrere med Blu-ray (og ikke minst HD Blu-ray). Strømmetjenesten HBO Nordic har ofte blitt kritisert for sin lave oppløsning (særlig i forbindelse med Game of Thrones), og relativt nystartede Apple+ har ikke vært stort bedre. Og for alle uten spesielt utsøkte fibernett kan strømming by på frustrasjoner uavhengig av hvor god kvaliteten er i utgangspunktet.

Så det er mer enn samlemani og nerders behov for taktilitet som gjør at utgivelser på fysisk format (og da helst Blu-ray) fortsatt er viktige. Når det er sagt, så er det ekstra gledelig for fansen at det nå blir mulig å fullføre Coppola-rekka i samlingen! Om utgivelsen er utstyrt med ekstramateriale i form av kommentarer, intervjuer og bakomfilmer, gjenstår å se.

I sin kritikk på Montages oppsummerte redaktør Lars Ole Kristiansen filmen slik:

On the Rocks virker komprimert og vektløs om man sammenligner den med verkene som gjorde Sofia Coppola til sin generasjons ypperste filmfenomenolog, men Laura utstråler en livserfaring og planmessighet som nødvendigvis gjør henne mindre mottagelig for sterke sanseinntrykk og flakkende bevissthetsstrømmer. I likhet med Coppola selv, er hun kanskje i ferd med å bli * gisp * …voksen?

On the Rocks kan forhåndsbestilles allerede nå, til en svært hyggelig pris. Offisiell lanseringsdato er 26. oktober.