Er en etterlengtet Blu-ray-utgave av The Abyss rett rundt hjørnet?

En av de mest etterspurte titlene som ennå ikke har fått Blu-ray-utgivelse, er James Camerons undervannsepos The Abyss (1989). Men en fersk Instagram-oppdatering fra en av regissørens nærmeste kan tyde på at remastringen er godt i gang – forhåpentligvis med tanke på en Blu-ray-utgivelse i 4K på et senere tidspunkt.

Vi i Montages er særdeles begeistret for James Cameron og The Abyss; den toppet sågar vår liste over undervannsfilmer for en tid tilbake. Filmen er så rik på audiovisuelle tablåer at det nesten er til å grine av, men til nå har vi imidlertid måttet ta til takke med en dårlig DVD-utgivelse som ikke har ytt filmen rettferdighet. Riktignok inkluderte den både kinoversjonen og den utvidede spesialversjonen, og mye saftig ekstramateriale, men det ikke-anamorfe formatet var på ingen måte optimalt for en film av dette kaliberet. Alle som har sett mesterverket i strålende 70mm kan skrive under på det!

Blu-ray-utgivelsen har latt vente på seg, mest av alt på grunn av Camerons overfylte kalender; som den perfeksjonisten han er, har han ikke hatt tid til å sette seg ned for å remastre og godkjenne materialet på en tilfredsstillende måte. Nå er det imidlertid signaler som tyder på noe annet.

Slashfilm rapporterer om en Instagram-post fra Skip Kimball – en av de trofaste i Camerons tekniske stab – som signaliserer at en 4K-remastering av The Abyss er på trappene. Regissøren selv har hintet om prosjektet i ferske intervjuer, som dette fra Empire i 2018:

Man, it’s on my to-do list. It’s a question of time-management. True Lies and The Abyss both have Blu-ray transfers that are complete for my review. The problem is the next 14 hours when I have to go back and trim the color and get each one perfect. That’s 28 hours. I don’t have 28 hours /…/ “I’ve put it on my list to try to get it done before the end of the year.

Det er for tidlig å si om dette faktisk resulterer i en Blu-ray-utgivelse (vi er blitt lurt før!), men det er kanskje på tide å omsider tenne et lys av håp?