Traileren til Piranha 3-D gir blodsmak i munnen!

Noen ganger er det veldig velkomment med en skikkelig B-film. Selv liker jeg dem best når de på et snålt vis er skikkelig vellaget. Neil Marshall lyktes eksempelvis fryktelig godt med sin Doomsday; en pastisj over Ridley Scotts middelalderestetikk, James Camerons åttitallsopus, John Carpenter og George A. Romero -- i en og sammme vidunderlige smørje. I all den utilslørte trashen skinte det tydelig igjennom at en begavet filmskaper satt bak spakene.

Når jeg gleder meg til Piranha 3-D er det fordi jeg håper på den samme finessen. Jeg er riktignok ikke kjent med verken Joe Dantes kultklassiker eller James Camerons kalkunoppfølger, men har sett regissør Alexandre Ajas debutfilm Haute tension (også kjent som Switchblade Romance). Og selv om filmen svikter på manussiden i siste akt, ble jeg oppriktig imponert av Ajas regi. Filmen er klam, stemningsmettet og merkelig vakker.

Traileren til Piranha 3-D ser da også ut til å bli et spennende møte mellom grotesk smakløshet og fransk parfyme-estetikk. Bikinibabes som danser til teknomusikk, et foruroligende ørkenlandskap med gilaøgler, den gale professoren fra Back to the Future og kjøttsultne småfisker med barberblad i kjeften… Lykkes Aja, kan dette bli en liten godtepose av en sommerfilm, og hvor festlig er det ikke at hele spetakkelet skal nytes i 3D? Jeg kjenner blodsmaken i munnen og gleder meg.

Traileren kan du se her: