Traileren til Piranha 3-D gir blodsmak i munnen!

Noen ganger er det veldig velkomment med en skikkelig B-film. Selv liker jeg dem best når de på et snålt vis er skikkelig vellaget. Neil Marshall lyktes eksempelvis fryktelig godt med sin Doomsday; en pastisj over Ridley Scotts middelalderestetikk, James Camerons åttitallsopus, John Carpenter og George A. Romero -- i en og sammme vidunderlige smørje. I all den utilslørte trashen skinte det tydelig igjennom at en begavet filmskaper satt bak spakene.

Når jeg gleder meg til Piranha 3-D er det fordi jeg håper på den samme finessen. Jeg er riktignok ikke kjent med verken Joe Dantes kultklassiker eller James Camerons kalkunoppfølger, men har sett regissør Alexandre Ajas debutfilm Haute tension (også kjent som Switchblade Romance). Og selv om filmen svikter på manussiden i siste akt, ble jeg oppriktig imponert av Ajas regi. Filmen er klam, stemningsmettet og merkelig vakker.

Traileren til Piranha 3-D ser da også ut til å bli et spennende møte mellom grotesk smakløshet og fransk parfyme-estetikk. Bikinibabes som danser til teknomusikk, et foruroligende ørkenlandskap med gilaøgler, den gale professoren fra Back to the Future og kjøttsultne småfisker med barberblad i kjeften… Lykkes Aja, kan dette bli en liten godtepose av en sommerfilm, og hvor festlig er det ikke at hele spetakkelet skal nytes i 3D? Jeg kjenner blodsmaken i munnen og gleder meg.

Traileren kan du se her:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 17 kommentarer

 1. Magnus N sier:

  haha! den virket i det minste veldig underholdende ;)

 2. Even G. Benestad sier:

  Woho! Dette ser ut en skikkelig fest.

 3. Even G. Benestad sier:

  som en skikkelig fest… sorry

 4. Marthe Aspelund sier:

  Haha! Gleder meg!! :)

 5. Daniel C. sier:

  Dette ser ut som Haisommer og Paradise Hotel i ett… hva nå enn det kan bety. En underlig følelse av forventning steg opp i meg.

 6. Kristian Krogstad sier:

  James Cameron sto kun for ca. 3-5 minutter avPiranha-oppfølgeren før han ble kastet fra prosjektet fordi arbeidsgiveren selv ville fullføre filmen. Aja sørget nesten egenhendig for å plassere Frankrike på skrekkfilmkartet i nyere tid. Nyinnspillingen av THE HILLS HAVE EYES var meget fornøyelig og her gjentok Aja mange av de gode egenskapene fra HAUTE TENSION. MIRRORS derimot var en solid og unødvendig bomtur. PIRANHA 3D kan bli en av sensommeren/høstens store guilty pleasures.

 7. Anders Prytz sier:

  Hmmm.. skeptisk så det holder til alle filmer som velger å legge «3D» i tittelen…..

 8. Even G. Benestad sier:

  Kristian K:
  Det går mange historier om hvem som gjorde hva på Piranha 2. Personlig tror jeg Cameron dekker over det faktum at han ikke lagde en videre god debutfilm.

  Mirrors regissert av Aja er som du sier ekstremt dårlig og den er et soleklart bevis på at regissøren er ganske umoden og neppe den skarpeste kniven i skuffen. Videre kløktig er han ikke, men Piranha 3D burde passe fyren helt perfekt og jeg er ganske sikker på at det blir sommerens feteste film!

 9. Sindre Ness sier:

  Mockbuster-gjengen i The Asylum (Mega Shark vs Giant Octopus) kom med sin Piranha-film allereie i slutten av april: Mega Piranha. Ikkje i 3D, men ganske så svære fiskar.

 10. Vidar Vaggen Olsen sier:

  Vedder en hundrings på at den er bedre enn Iron Man 2!

 11. Ole sier:

  @Vidar Hahaha :)

 12. Hahaha, jeg legger penger i den potten der! ;P

 13. Smitte sier:

  jeg forstår ikke at de gidder tukle med designet på det som i utgangspunktet kanskje er planetens mest uhyggelige fisk.

 14. Smitte sier:

  Når jeg tenkte meg litt om, innså jeg at bildet jeg hadde av pirayaer stammet fra Os Skole der en lærer viste frem en utstoppet, uttørket, muligens mumifisert utgave i O-fagen. Jeg googla dem og de ser jo ikke så skumle ut dersom de holder munnen lukket. Sånn er det jo med alt.

  Men jeg fant også et bilde av en mann som sikkert også fikk et privat bilde av disse fiskene, om en bare for noen minutter : lenke

  Liker veldig godt den Paradise Jaws-visjonen, forresten.

 15. Kristian Krogstad sier:

  @ Even, sjekk ut boka The Futurist: The Life and Films of James Cameron av Rebecca Keegan som kom ca. samtidig som kinolanseringen til Avatar. Mange interessante anektdoter og historier fra hans tidlig karriere, deriblant mye rundt Piranha-filmen. Om man kan stole helt og fullt på denne faktaen er usikkert.

  Til info, den første Piranha hadde nyrelease på DVD fra Another World Entertainment i Norge for 3 uker siden, mens film 2 kan være vanskelig å finne da den ser ut til å være utgått.

 16. Thor Joachim Haga sier:

  Ser jo småmorsom og totalt utpretensiøs ut, i likhet med de to foregående filmene. Interessant at fiskene har et umiskjennelig Alien-preg over seg (spesielt Alien-versjonen fra Ressurection).

 17. Truls Foss sier:

  @Daniel C.
  Helt enig! Det må jo bli litt gøy det!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>