Empire forsvarer Avatar-traileren

Etter at Avatar-traileren debuterte på nett i går, har mange uttrykt skuffelse over hva de fikk se, og jeg satt selv igjen med en slags følelse av tomhet. Etter absurde forventninger og en helt hinsides mystisk hype, var det som møtte meg i bildene nokså underveldende. Dog er jeg fortsatt like skråsikker på at dette blir et fantastisk eventyr, og et mesterverk av en actionfilm, og selve universet tiltalte meg øyeblikkelig. Det som skurrer er rett og slett hvor kunstig alt ser ut, i motsetning til den grensesprengende fotorealismen James Cameron har lovet oss. Det hele ser rett og slett dataspill-aktig ut, men jeg velger å håpe at en de fortsatt gjør mye av finpussen før filmens premiere i desember.

For det skal sies; traileren viser uvanlig mye motion capture-datagrafikk, i motsetning til for eksempel Ringenes Herre-trailerne, som skjulte Gollum både for å overraske fansen, men sikkert også for å perfeksjonere ham tilstrekkelig først. Til Camerons forsvar har Empire skrevet en forsvarstale rettet mot de nye Avatar-skeptikerne, og jeg synes selv at teksten har sine poenger.

Les nettmagasinets betraktninger her.