- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Er en etterlengtet Blu-ray-utgave av The Abyss rett rundt hjørnet?

Av , 6. mars 2019 i Ukategorisert

En av de mest etterspurte titlene som ennå ikke har fått Blu-ray-utgivelse, er James Camerons undervannsepos The Abyss [1] (1989). Men en fersk Instagram-oppdatering fra en av regissørens nærmeste kan tyde på at remastringen er godt i gang – forhåpentligvis med tanke på en Blu-ray-utgivelse i 4K på et senere tidspunkt.

Vi i Montages er særdeles begeistret for James Cameron og The Abyss; den toppet sågar vår liste over undervannsfilmer [2] for en tid tilbake. Filmen er så rik på audiovisuelle tablåer at det nesten er til å grine av, men til nå har vi imidlertid måttet ta til takke med en dårlig DVD-utgivelse som ikke har ytt filmen rettferdighet. Riktignok inkluderte den både kinoversjonen og den utvidede spesialversjonen, og mye saftig ekstramateriale, men det ikke-anamorfe formatet var på ingen måte optimalt for en film av dette kaliberet. Alle som har sett mesterverket i strålende 70mm kan skrive under på det!

Blu-ray-utgivelsen har latt vente på seg, mest av alt på grunn av Camerons overfylte kalender; som den perfeksjonisten han er, har han ikke hatt tid til å sette seg ned for å remastre og godkjenne materialet på en tilfredsstillende måte. Nå er det imidlertid signaler som tyder på noe annet.

Slashfilm [3] rapporterer om en Instagram-post fra Skip Kimball – en av de trofaste i Camerons tekniske stab – som signaliserer at en 4K-remastering av The Abyss er på trappene. Regissøren selv har hintet om prosjektet i ferske intervjuer, som dette fra Empire i 2018:

Man, it’s on my to-do list. It’s a question of time-management. True Lies and The Abyss both have Blu-ray transfers that are complete for my review. The problem is the next 14 hours when I have to go back and trim the color and get each one perfect. That’s 28 hours. I don’t have 28 hours /…/ “I’ve put it on my list to try to get it done before the end of the year.

Det er for tidlig å si om dette faktisk resulterer i en Blu-ray-utgivelse (vi er blitt lurt før!), men det er kanskje på tide å omsider tenne et lys av håp?

View this post on Instagram

This is happening on stage one this weekend! The Abyss, directed by @jamescameronofficial. . . . . . . #theabyss #4k #hdr #remaster #efilmstageone #efilmhollywood #blackmagicdesign #davinciresolve15 #theabyssbluray#colorgrading#jamescameron#bluray [4]

A post shared by Skip Kimball [5] (@skip_kimball) on


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/er-the-abyss-blu-ray-rett-rundt-hjornet/

Lenker i denne artikkelen:

[1] The Abyss: https://montages.no/2011/12/the-abyss-1989/

[2] liste over undervannsfilmer: https://montages.no/2013/09/topp-10-filmer-under-vann/

[3] Slashfilm: https://www.slashfilm.com/the-abyss-blu-ray/?fbclid=IwAR05qvjDymc_TOf6CsCsWNlEmI6wKVnlVL3ixqUNqG6oBULTdiT89iA6zKw

[4] This is happening on stage one this weekend! The Abyss, directed by @jamescameronofficial. . . . . . . #theabyss #4k #hdr #remaster #efilmstageone #efilmhollywood #blackmagicdesign #davinciresolve15 #theabyssbluray#colorgrading#jamescameron#bluray: https://www.instagram.com/p/Buji4C_gkc_/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

[5] Skip Kimball: https://www.instagram.com/skip_kimball/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.