Nicolas Winding Refns I Walk with the Dead har fått en manusforfatter

Nicolas Winding Refn hviler ikke på laurbærene. I tillegg til en fjernsynsadaptasjon av camp-klassikeren Barbarella, arbeider Drive-regissøren med å utvikle to filmprosjekter som han allerede har holdt liv i over flere år: den Tokyo-baserte The Avenging Silence og en «all-female horror».

Ifølge London Evening Standard hyret Refn nylig inn den britiske manusforfatteren Polly Stenham til å føre sistnevnte ned på papiret under tittelen I Walk with the Dead.

Den danske regissøren har i all hovedsak viet sin karriere til å utforske maskulinitet og vold, og har – i likhet med sin landsmann Lars von Trier – mottatt kritikk for sine kvinnefremstillinger (dog på helt forskjellig måte – det er vel ingen som kan anklage von Trier for å skape «tamme» kvinnekarakterer). I kjølvannet av det kunstnerisk kompromissløse hevndramaet Only God Forgives, har Refn derfor besluttet å lage en film om kvinner. Noe han tydeligvis alltid har ønsket, jamfør dette intervjuet med Indiewire:

Well, I always set out wanting to make films about women, but it always ends up being about men. Maybe it was because I was afraid of women when I was younger, and I’ve only had one girlfriend in my life besides my wife.

I certainly admire women a lot, and the way I present them they’re never tortured, never abused, never degraded. (…) my reason for wanting to do ‘Barbarella’ and an all-female film afterwards is basically I have to force myself to do something else. Maybe it’s because I don’t know how to write them.

Carey Mulligan
Carey Mulligan spilte i Nicolas Winding Refns «Drive», og skal spille hovedrollen i «I Walk with the Dead»

Polly Stenham, som har skrevet et rekke kritikerroste teaterstykker for The Royal Court Theatre i London, har fortalt London Evening Standard at Refn kontaktet henne «with the idea of doing something different», og at I Walk with the Dead kommer til å inneholde «(…) a bit of everything».

Nå som Stenham er med på laget øker muligens sannsynligheten for at Refn får realisert sitt ønske om å lage en «all-female horror», og forhåpentligvis får vi høre mer om I Walk with the Dead i nærmeste fremtid.

For en stund tilbake ble det klart at Carey Mulligan skal spille hovedrollen, og i den forbindelse ble filmen omtalt som en sex thriller – som jo får premisset om en «all-female horror» til å klinge litt annerledes. Den som venter får se. I Walk with the Dead antas å få premiere i 2015.