Ewan McGregor og Zoe Saldana med på notene i Don Cheadles film om Miles Davis

Don Cheadle gjør sin regidebut med Kill The Trumpet Player — en biopic om Miles Davis i perioden på begynnelsen av 1980-tallet, da musikeren vendte tilbake etter fem destruktive år. Cheadle, som også har vært medforfatter på manuskriptet, skal selv spille hovedrollen som Davis. Nå er Ewan McGregor og Zoe Saldana også bekreftet, som henholdsvis Davis’ journalistvenn og ekskone.

Ifølge Cheadle er ikke filmen en tradisjonell biopic, og han har tidligere uttalt et ønske om å «kill that term» med sin kommende film. Kill The Trumpet Player vil fokusere på årene Davis ikke ga lyd fra hverken seg selv eller trompeten; hva som foregikk i hodet hans i denne perioden og hvordan han kom seg ut av narkotikaavhengigheten.

Davis klarte imponerende nok å riste av seg heroinavhengigheten mer eller mindre på egen hånd i 1954, etter å ha låst seg inne på et rom i farens hus til de verste abstinensene var nedkjempet. Men på syttitallet bar det nok en gang utfor, kanskje verre enn noen gang, før legenden til slutt vendte tilbake og forble i musikkens vold frem til sin død i 1991.