Filmfrelst #339: Spillefilmdebuten Prospect og andre nye, uavhengige science fiction-filmer

I denne episoden av Filmfrelst ser vi nærmere på noe av det som for tiden rører seg i underskogen av små, uavhengige science fiction-filmer, og retter særlig fokuset mot Prospect – en imponerende spillefilmdebut fra de amerikanske regissørene Christopher Caldwell og Zeek Earl, som nylig er sluppet «rett på video» her i Norge.

Det produseres mye god sjangerfilm på lavt budsjett som nesten «forsvinner» bak veggen av tungt markedsførte blockbustere og superheltfilmer i kinolandskapet, men om man er tilstrekkelig nysgjerrig og villig til å ta noen sjanser, finnes det mange (ofte godt gjemte) perler under overflaten – enten i den virtuelle leiefilmhylla på iTunes og andre TVOD-tjenester, eller ute på de mange utømmelige strømmetjenestene, som Netflix, Amazon Prime og HBO.

Martin Sivertsen, Karsten Meinich og Thor Joachim Haga utgjør panelet i denne podkastsamtalen, der vi nettopp trekker frem våre respektive funn fra den litt løst anlagte sjangeren «uavhengig sci-fi- og sjangerfilm», med hovedfokus på nevnte Prospect.

Vi snakker også om løst beslektede filmer som IO og The Domestics, før vi sneier innom andre ting vi har sett av serier og film den siste tiden. Med utgangspunkt i en nylig publisert kommentar i Morgenbladet der tidligere filmredaktør i Natt&Dag Gaute Brochmann fremmer en skarp kritikk av såkalt «Netflix-film», lufter vi også denne problematikken – i lys av nylige Netflix-produksjoner som bl.a J.C. Chandors action-thriller Triple Frontier.

En god, gammeldags Filmfrelst-episode dette, altså – hvor vi også klarer å unngå spoilere, hele veien gjennom diskusjonen. God lytting!