- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #339: Spillefilmdebuten Prospect og andre nye, uavhengige science fiction-filmer

Av Redaksjonen , 26. april 2019 i Filmfrelst

I denne episoden av Filmfrelst ser vi nærmere på noe av det som for tiden rører seg i underskogen av små, uavhengige science fiction-filmer, og retter særlig fokuset mot Prospect [1] – en imponerende spillefilmdebut fra de amerikanske regissørene Christopher Caldwell [2] og Zeek Earl [3], som nylig er sluppet «rett på video [4]» her i Norge.

Det produseres mye god sjangerfilm på lavt budsjett som nesten «forsvinner» bak veggen av tungt markedsførte blockbustere og superheltfilmer i kinolandskapet, men om man er tilstrekkelig nysgjerrig og villig til å ta noen sjanser, finnes det mange (ofte godt gjemte) perler under overflaten – enten i den virtuelle leiefilmhylla på iTunes og andre TVOD-tjenester, eller ute på de mange utømmelige strømmetjenestene, som Netflix, Amazon Prime og HBO.

Martin Sivertsen, Karsten Meinich og Thor Joachim Haga utgjør panelet i denne podkastsamtalen, der vi nettopp trekker frem våre respektive funn fra den litt løst anlagte sjangeren «uavhengig sci-fi- og sjangerfilm», med hovedfokus på nevnte Prospect.

Vi snakker også om løst beslektede filmer som IO [5] og The Domestics [6], før vi sneier innom andre ting vi har sett av serier og film den siste tiden. Med utgangspunkt i en nylig publisert kommentar i Morgenbladet [7] der tidligere filmredaktør i Natt&Dag Gaute Brochmann [7] fremmer en skarp kritikk av såkalt «Netflix-film», lufter vi også denne problematikken – i lys av nylige Netflix-produksjoner som bl.a J.C. Chandor [8]s action-thriller Triple Frontier.

En god, gammeldags Filmfrelst-episode dette, altså – hvor vi også klarer å unngå spoilere, hele veien gjennom diskusjonen. God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2019/04/filmfrelst-339-spillefilmdebuten-prospect-og-andre-nye-uavhengige-science-fiction-filmer/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Prospect: https://montages.no/film/prospect/

[2] Christopher Caldwell: https://www.imdb.com/name/nm4938950

[3] Zeek Earl: https://www.imdb.com/name/nm4777635

[4] rett på video: https://itunes.apple.com/movie/prospect/id1438703753

[5] IO: https://www.imdb.com/title/tt3256226/reference

[6] The Domestics: https://www.imdb.com/title/tt5591666/reference

[7] nylig publisert kommentar i Morgenbladet: https://morgenbladet.no/kultur/2019/04/hvis-du-frivillig-ser-netflix-originaler-er-du-enten-lat-fordummet-eller-begge-deler

[8] J.C. Chandor: https://montages.no/filmfolk/j-c-chandor/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.