Filmfrelst #323: Film fra sør 2018 – en samtale med regissør Tolga Karaçelik (Sommerfugler)

Film fra sør 2018: I denne spesialepisoden av Filmfrelst møter vi den tyrkiske regissøren Tolga Karaçelik (Sommerfugler) i samtale med redaktør Karsten Meinich.

Tolga Karaçelik (f. 1981) er blant de mest spennende navnene i nyere tyrkisk film, og med straks kinoaktuelle Sommerfugler vant han i år juryens Grand Prize for World Cinema under Sundance Film Festival. Hans to foregående filmer, debuten Toll Booth (2010) og Ivy (2015), bar begge bud om en regissør med et poetisk tilsnitt og høye kunstneriske ambisjoner. Samtidig leker Karaçelik hele tiden med sjangerelementer, og under Film fra sør fikk publikum en unik anledning til å stifte bekjentskap med den allerede innholdsrike filmografien hans.

Opptaket ble gjort under regissørens møte med Montages og publikum på Filmens hus i Oslo, lørdag 10. november (arrangert av Film fra sør-festivalen, som en del av serien «Director’s Special Portrait»).

Live-innspillingen bærer preg av ujevne lydforhold.

God lytting!