Filmfrelst #255: The Fits

Cinematekene arrangeres av de digitale cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim, og Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene som vises. Kalender og mer informasjon finner du her. The Fits vises for første gang torsdag 4. mai i Oslo, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Lillehammer. I Bergen vises den allerede tirsdag 2. mai. Vær obs på at denne filmen har mange visninger!

Denne podkasten ble opprinnelig publisert i forbindelse med vår dekning av filmfestivalen i Tromsø.

*

Den fremste utmerkelsen som deles ut på filmfestivalen i Tromsø er Aurora-prisen, og i år gikk den til Anna Rose Holmers The Fits – en film som også har vært en Montages-favoritt.

Vår omtale av filmen, signert Live Øra Danielsen, presenterer fortellingen slik: «Gjennom kroppens krumspring blir vi kjent med filmens hovedperson, elleveårige Toni (spilt av nykommeren Royalty Hightower): Mesteparten av dagene sine tilbringer hun i den lokale treningshallen i hjembyen Cincinatti, hvor hun trener boksing og hjelper storebroren sin med vaktmesterpliktene. Etter å ha overværet øvelsen til den lokale dansegruppen, bestemmer hun seg for å bli en del av jentenes verden – men ting kompliseres når en epidemi av epilepsiaktige anfall begynner å spre seg blant de eldste i gruppen.»

I denne podkasten snakker panelet om den originale og filmspråklig muskuløse The Fits – før vi mot slutten av episoden også kommer inn på et knippe andre titler som har gjort særlig inntrykk under festivalen.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Risbråthe Egebjerg.

God lytting!