Filmfrelst #231: Paul Verhoevens Elle med Isabelle Huppert

TIFF 2017: Den nederlandske regissøren Paul Verhoeven veksler mellom ulike toner og sjangere i et forrykende tempo når han vender tilbake etter hele ti års pause med Elle – en skrudd rape-revenge-thriller og en beksvart komedie om en dysfunksjonell familie.

Verhoeven nyter høy status hos Montages-redaksjonen, og er representert med hele to filmer i vår kåring av 90-tallets 100 beste filmer (Starship Troopers, Showgirls). Når det er sagt, var det nærmest utenkelig å forvente at den nå 77 år gamle mesteren skulle returnere med en av sine mest interessante og kompromissløse filmer. Derfor er vi mildt sagt oppstemte når vi samler oss for å snakke om Elle – et av årets definitive høydepunkter.

I den modige hovedrollen finner vi Isabelle Huppert, og ved mikrofonene sitter Thor Joachim Haga, Sveinung Wålengen og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!