Filmfrelst #254: TIFF 2017 – Christine

TIFF 2017: I denne podkastepisoden fra årets filmfestival i Tromsø snakker vi om Antonio Campos‘ imponerende nye film Christine, med Rebecca Hall i hovedrollen.

Det har vært spennende å følge regissør Antonio Campos‘ siden debuten Afterschool, og med Christine (2016) har han laget sin første «konvensjonelle» film, basert på en sann historie. Filmen bør appellere til et bredt publikum, men har i USA dessverre blitt rammet av lite strategisk markedsføring og kinodistribusjon. Resultatet er at Christine går under radaren, selv om den kan skilte med en rolleprestasjon for historiebøkene, som burde vært favoritt i forkant av Oscar-utdelingen i februar.

Ja, så god er faktisk Rebecca Hall, der hun vrenger sjela for å gestalte Christine Chubbuck – nyhetsreporteren som valgte seg en svært dramatisk metode for å oppfylle redaktørens krav til seertalls- og karrierefremmende innhold: if it bleeds, it leads.

Ved mikrofonene sitter Live Øra Danielsen, Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Pernille Risbråthe Egebjerg.

God lytting!