TIFF 2017

Filmfrelst #254: TIFF 2017 – Christine

TIFF 2017: I denne podkastepisoden fra årets filmfestival i Tromsø snakker vi om Antonio Campos‘ imponerende nye film Christine, med Rebecca Hall i hovedrollen.

Det har vært spennende å følge regissør Antonio Campos‘ siden debuten Afterschool, og med Christine (2016) har han laget sin første «konvensjonelle» film, basert på en sann historie. Filmen bør appellere til et bredt publikum, men har i USA dessverre blitt rammet av lite strategisk markedsføring og kinodistribusjon. Resultatet er at Christine går under radaren, selv om den kan skilte med en rolleprestasjon for historiebøkene, som burde vært favoritt i forkant av Oscar-utdelingen i februar.

Ja, så god er faktisk Rebecca Hall, der hun vrenger sjela for å gestalte Christine Chubbuck – nyhetsreporteren som valgte seg en svært dramatisk metode for å oppfylle redaktørens krav til seertalls- og karrierefremmende innhold: if it bleeds, it leads.

Ved mikrofonene sitter Live Øra Danielsen, Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Pernille Risbråthe Egebjerg.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. For de som ønsker å se filmen ligger den på Amerikansk iTunes.

    SPOILERS

    Jeg hadde store innvendinger mot denne filmen versus Kate Plays Christine. Følte blant annet at denne ble noe spekulativ og overfladisk i sin fremstilling/portrettering av depresjon, og at den derfor ikke helt fortjente sitt klimaks (det faktiske klippet er jo smått legendarisk nettopp fordi det ikke ligger på nett, som med blant annet Budd Dwyer), og at den derfor tar på seg en moralsk byrde Campos ikke helt klarer å bære. Jeg har stor respekt for Campos (Simon Killer er blant Topp 10 fra 2013), men stiller meg kritisk til om han (og Robert Greene forøvrig) er rett mann for denne historien, med mann som nøkkelord. Mye av hennes depresjon virker jo ekstremt knyttet til hennes kjønn, og det å være kvinne i den industrien på den tiden. Nå er ikke det en diskusjon jeg har noen autoritet eller virkelig innsikt i, men med disse filmene er det noe som ligger å kribler i tankene.

    SPOILER SLUTT

    Må jo få sagt at jeg er helt enig i alt dere sier om Rebecca Hall, og etter å ha hørt deres diskusjon/meninger om filmen føles det aktuelt med et gjensyn. Kanskje jeg er helt ute å kjøre.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>