Filmfrelst

Filmfrelst #203: Macbeth

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om Justin Kurzels nye Shakespeare-filmadaptasjon Macbeth, og vår gjest for anledningen er Inger Merete Hobbelstad – Dagbladets kommentator og filmanmelder, og forfatter av en bok om Shakespeare som utkommer i 2016.

Med den glamorøse stjerneduoen Michael Fassbender og Marion Cotillard i hovedrollene ble Macbeth en profilert tittel under filmfestivalen i Cannes, og regissør Justin Kurzel (Snowtown) løftet opp i det gode selskap.

I samtale med Montages-redaktør Karsten Meinich tar Inger Merete Hobbelstad oss gjennom de grunnleggende premissene for Shakespeares stykke Macbeth, før diskusjonen beveger seg over til Kurzels ferske filmatisering.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Må bare si tusen takk for en kjempefin og givende samtale om Macbeth og Shakespeare! Satt stor pris på filmen selv, og den ligger nok godt plassert på en eventuel toppliste. Til tross for å ha lest Macbeth for noen år tilbake, og sett flere film-adaptasjoner av Shakespeare, forstår jeg at det er mye mer å hente fra både Shakespeare og blant annet Kurosawas filmer som jeg dessverre har sett alt for få av. Dere har gitt meg mye å tygge på, og jeg gleder meg til boken din, Inger!

 2. August Sørlie Mathisen sier:

  Er det mulig å lese Inger Meretes intervjue med Justin Kurzel noe sted?

  • Inger Merete Hobbelstad sier:

   Per Morten: Takk for gode ord! August: Intervjuet lå bak betalingsmur hos oss, men hvis du sender meg mailadressen din, skal jeg få sendt intervjuet tilbake.

 3. Jørn sier:

  Årets beste.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>