Hirsch blir Hamlet for Hardwicke

På settet til Gus van Sants Milk pitchet skuespiller Emile Hirsch en spillefilmidé til produsentene Dan Jinks og Bruce Cohen. Han ønsket å spille tittelrollen i en moderne, nåtidig variant av Hamlet – der hovedpersonen er en ung student på Hirschs alder. Produsentene reagerte positivt på forslaget, og Hirsch gikk deretter videre til regissør Catherine Hardwicke – som også tente på ideen. I dag rapporterer Anne Thompson at ministudioet Summit (som i fjor produserte og distribuerte gigantsuksessen Twilight som Hardwicke regisserte) har ansatt en manusforfatter og inngått avtaler med Hirsch og de andre involverte. Produsentene sier i uttalelsen følgende om hva de ser for seg i sin versjon av Hamlet:

Hamlet was in college when the story takes place, yet there hasn’t been a movie version with an appropriately-aged actor playing the role. Our goal is to present the story as a suspense thriller. We want to make it exciting and accessible for an audience today.

Dette er et i utgangspunktet lovende prosjekt som kan gå to veier; enten klarer de å gjøre en glimrende film ut av det eksepsjonelle kildematerialet (som Baz Luhrmanns Romeo + Juliet) eller så blir det et selvhøytidelig og flaut tilfelle av overfladisk hollywoodifisering ([sett inn mislykket Shakespeare-filmatisering]).