Filmfrelst

Filmfrelst #53: Tilstanden i norsk filmkritikk

Hvordan står det egentlig til med filmkritikken her i landet? Filmfrelst tar utgangspunkt i Montages-redaktør Karsten Meinichs appell til kritikerstanden i artikkelen Den akutte krisen i norsk filmkritikk, og kjører debatt i vårt sedvanlige løse og muntre podcast-format.

Vi har vært så heldige å få med oss kulturjournalist og filmanmelder Inger Merete Hobbelstad (Dagbladet) til denne diskusjonen, i tillegg til filmskaper Eric Vogel (Tordenfilm), filmviter og skribent Lars Ole Kristiansen og Karsten selv. Programmet ledes av Martin Sivertsen.

God lytting!

Lenker for denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

 1. Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen sier:

  Norsk film bør bli reaskjonær, eltitistisk, seksistisk og pornografisk!

  For meg er Ulrik Eriksens kommentar i Morgenbladet «En viss tendes i norsk film» den mest interessante analysen jeg overhodet har lest av norsk film.

  Den nåværende prioriteringen av «offerfilmer» med «tafaette karakterer
  med viktige problemer», er ikke bare uorignal, den er alt annet enn «opprørsk» eller nyskapende.

  For hva er det som dyrkes i norsk «korrekt politisk offentlighet»; jo nettopp det evindelige passive «offeret» som trenger hjelpt til ditt og datt. Det Norge trenger er filmer som tør å eksprimentere med filmatisk form, og som gjerne er reaksjonære og elitistiske og vuiktige. PROBLEMET ER DERMED AT INGEN NORSKE FILMER TØR Å UTFORDRE DET RÅDENDE GODTMENENDE PROGRESSIVE VELFERDSSAMFUNNS-MENNESESYNET!

  De blir dermed alle som en, politisk korrekte.

  Jeg har selv falt i fellen i deler av «5 løgner», selv om jeg skal prøve å gjøre off for meg senere.

  Jeg tror «viktigheten» Eriksen snakker skriver om, kombinert med at alt skal være realistisk i norsk film; alle skal snakke realistisk, oppføre seg realistisk, alt skal være forståelig og ikke merkelig…altså; akkurat som en norsk hverdag er fra morgen til kveld, er det siste baugskuddet for ny norsk film.

  Eriksens supre artikkel:
  http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101210/OKULTUR/712109951/-1/BOKER

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>