Filmfrelst #165: A Girl Walks Home Alone at Night og P’tit Quinquin

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Ana Lily Amirpours A Girl Walks Home Alone at Night vises torsdag 24. september i Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Visningstider og informasjon finnes her eller hos det enkelte cinemateket. Podkasten nedenfor ble opprinnelig publisert som en del av Montages sin dekning av Tromsø internasjonale filmfestival i januar.

*

I denne episoden av Filmfrelst snakker panelet om to besnærende filmopplevelser: iransk-amerikanske Ana Lily Amirpours debut A Girl Walks Home Alone at Night og Bruno Dumonts miniserie P’tit Quinquin.

A Girl Walks Home Alone at Night har blitt møtt med frisk medvind fra amerikanske kritikere etter Sundance-premieren i fjor, og mikser spaghetti-western og vampyrskrekk på en måte som tilfører nytt blod til begge sjangrene. P’tit Quinquin ble kåret av Cahiers du cinéma til fjorårets beste film, og er Bruno Dumonts magnum opus – et smörgåsbord dekket med den nordfranske auteurens særtrekk.

Rundt lydopptakeren sitter Sveinung Wålengen, Mads Outzen, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. God lytting!

*

https://www.youtube.com/watch?v=IO1qTYNVX1U