seriefrelst

Filmfrelst

Filmfrelst #150: TV-seriefrelst!

Det er film som står i hovedfokus her på Montages, og ofte leder det folk til å spørre: Hva tenker dere om tv-serier?

Vel, vi er egentlig som folk flest – tv-serier er ikke noe mindre populært blant oss enn hos andre. Men likevel har vi valgt å destillere Montages’ redaksjonelle fokus mot film, selv om vi av og til pirker i noen av tv-serie-universenes store spørsmål. Og nå har det boblet til overflaten et behov for å dedikere en hel Filmfrelst-episode til hva det vil si å være seriefrelst. Noen av oss velger å investere betydelig flere tittetimer på episodisk underholdning enn vi gjør på spillefilm, så da faller det seg også naturlig å diskutere dette.

Men hva er det egentlig med disse TV-seriene!? Hvem er de telefile? Hvilke serier digger vi, hva er overvurdert, og hva gleder vi oss til?

I denne episoden av Filmfrelst har vi vært så heldige å få med oss TV-connoisseur Gry Cecilie Rustad, førsteamanuensis ved høgskolen i Hedmark, som nylig har fullført sin doktorgradsavhandling om TV-estetikk og seriefans. Gleden er også stor over å ha Filmfrelst-veteran Eric Vogel tilbake foran mikrofonen, produsent i Tordenfilm og ivrig serietitter. Programmet ledes (så vidt) av Martin Sivertsen fra Montages.

God lytting!

Grys anbefalte bokmerker for de seriøst telefile:

Vi foreslår naturligvis også å følge @gryr og @vogeleric på Twitter!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Frode Løes Hvatum sier:

  Burde hatt med Airwolf i den bilderekka der. ;-)

 2. Flott podcast :-) Morsomt å høre om TV-serier som et fenomen :-) Fikk meg for øvrig til å tenke på at jeg var utrolig skuffet over at Boss ble kansellert. Fabelaktig og dystert om en manns apetitt på makt og alt det fører med seg. Kelsey Grammer er helt rå i hovedrollen.

  Akkurat nå fenger Penny Dreadful ganske mye,som fantasy-horror.

 3. Sofie Johnsen sier:

  Stemmer absolutt for en Seriefrelst podcast! Det er jo så mange fantastiske TV-serier som hadde vært morsomt å høre dere diskutere :)

 4. Håkon Fretheim sier:

  Super episode. Kan dere være så snill å dele tipsene til serier i saken eller kommentarfeltet? Det var endel av de dere snakket om som har gått under radaren.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>