Filmfrelst #150: TV-seriefrelst!

Det er film som står i hovedfokus her på Montages, og ofte leder det folk til å spørre: Hva tenker dere om tv-serier?

Vel, vi er egentlig som folk flest – tv-serier er ikke noe mindre populært blant oss enn hos andre. Men likevel har vi valgt å destillere Montages’ redaksjonelle fokus mot film, selv om vi av og til pirker i noen av tv-serie-universenes store spørsmål. Og nå har det boblet til overflaten et behov for å dedikere en hel Filmfrelst-episode til hva det vil si å være seriefrelst. Noen av oss velger å investere betydelig flere tittetimer på episodisk underholdning enn vi gjør på spillefilm, så da faller det seg også naturlig å diskutere dette.

Men hva er det egentlig med disse TV-seriene!? Hvem er de telefile? Hvilke serier digger vi, hva er overvurdert, og hva gleder vi oss til?

I denne episoden av Filmfrelst har vi vært så heldige å få med oss TV-connoisseur Gry Cecilie Rustad, førsteamanuensis ved høgskolen i Hedmark, som nylig har fullført sin doktorgradsavhandling om TV-estetikk og seriefans. Gleden er også stor over å ha Filmfrelst-veteran Eric Vogel tilbake foran mikrofonen, produsent i Tordenfilm og ivrig serietitter. Programmet ledes (så vidt) av Martin Sivertsen fra Montages.

God lytting!

Grys anbefalte bokmerker for de seriøst telefile:

Vi foreslår naturligvis også å følge @gryr og @vogeleric på Twitter!