Leonardi DiCaprio i «The Wolf of Wall Street»

Filmfrelst

Filmfrelst #136: The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese har laget film om det mildt sagt utagerende miljøet rundt den selvmytologiserende aksjemekleren Jordan Belfort og hans klatring opp pengepyramiden på 80- og 90-tallet. Den 71 år gamle amerikanske mesterregissøren fornekter seg ikke, og serverer et 3 timers langt fyrverkeri av en film, proppet til randen av hedonisme, patologisk kapitalisme, amoral og noen av de morsomste scenene vi har sett på et kinolerrett på lenge.

Deltakere i denne episoden av Filmfrelst er Lars Ole Kristiansen, Sivert Almvik, Sveinung Wålengen, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

  1. Asle Thu sier:

    Når dere diskuterer en film er det så fint at dere sier alt dere vil si uten å tenke på at nå må dere bli ferdige. Og det gjør dere i denne episoden.The wolf of Wall street høres ut som en film jeg kommer til å like, men «»»det er enda bedre hvis dere kan snakke om det dere vil uten å være så oppatt av om det de spoiler» Da kande som ikke har sett den få høre hva det er som gjør den så bra. Så nå gleder jeg meg til at wolf of wall street kommer på DVD.

  2. Gleder meg utrolig mye til denne. Spesielt etter podkasten deres :)

  3. Hossein Mohammed sier:

    Jeg skulle gjerne å ønske å se et nytt tilskudd til disse filmfrelst episodene. Hadde vært kult om Truls Foss ble å se mer regelmessig med tanke på hvor godt det var å høre ham under filmåret-episoden.

  4. Ingvild sier:

    Angående det dere er inne på om fremstillingen av kvinnene i filmen – her er en dame som jobbet i Wall Street Journal på 80-tallet som blant annet skriver at rollefigurenes «casual misogyny» kanskje er det mest autentiske ved fremstillingen av finansmiljøet på den tiden: http://entertainment.time.com/2013/12/30/what-the-wolf-of-wall-street-is-missing-the-women/

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>