Dollars, humor og Scorsese i ny trailer til The Wolf of Wall Street

Det har i høst summet en bekymring rundt om Martin Scorseses The Wolf of Wall Street ville bli ferdig og premiereklar innen året er omme eller ikke. I går kunne vi rapportere at Scorsese & Co. rekker å ha 2013-premiere, og i dag kom en splitter ny trailer!

For de som kanskje trenger en påminnelse: The Wolf of Wall Street er basert på memoarene til den svindeldømte finansmannen Jordan Belfort, og filmen forteller historien om hans liv som Wall Street-aksjemegler på 90-tallet. Leonardo DiCaprio portretterer Belfort i hovedrollen, og som den første traileren viste – rollebesetningen er stjernespekket også utover DiCaprio – Jonah Hill, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Jon Favreau, Jean Dujardin m.fl. fyller ut birollegalleriet. Storstilt svindel og høytsvevende på dollarglis er stikkordet, og med trailerne som empiri kan man vel anta at pitchen for The Wolf of Wall Street var noe sånt som GoodFellas møter Wall Street.

Som med den første, Kanye West-lydlagde traileren, er denne nye traileren drevet av en sterk sans for timing og rytme. Alle tegn på at Scorsese styrer sjappa er tilstede: elegante kamerabevegelser, energiske rolletolkninger, intenst visuelt driv og et høyt klippetempo. Med tanke på at The Wolf of Wall Street vil ha en spillelengde på 2 timer og 45 minutter gjenstår det å se om tempoet fra traileren kan holde hele kinoopplevelsen gjennom, men ut i fra disse første klippene ser det virkelig ut som Scorsese og hans klipper Thelma Schoonmaker gjør et inderlig forsøk. Og med eksempelvis Casino og The Departed friskt i hukommelsen, taler alt for at lengden ikke nødvendigvis blir til hinder for underholdningsverdien.

The Wolf of Wall Street får norsk premiere 31. januar 2014, og nedenfor kan dere se denne ferske traileren

The Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street The Wolf of Wall Street