Filmfrelst

Filmfrelst #116: Zero Dark Thirty, Lincoln og A Good Day to Die Hard

I denne episoden av Filmfrelst samler vi troppene på Skype for en god gammeldags rundbordsprat om filmer vi har sett i det siste.

Det innebærer blant annet en nærmere titt på Oscar-filmer som Kathryn Bigelows terrorthriller Zero Dark ThirtySteven Spielbergs historiske presidentdrama Lincoln, Ang Lees akvatiskfilosofiske Historien om Pi – men også noen drypp om den Netflix-produserte serien House of Cards såvel som en regelrett nedsabling av John Moores oppgulp A Good Day to Die Hard.

Deltakere i denne episoden er Erik Vågnes, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Morsom diskusjon om John Williams. Jeg fikk litt kjeft under Oscar-seremonien da jeg uttrykte mitt sterke hat for den mannen og hans mer moderne karriere. Absolutt; Han har ekstremt mye god og stemningsfull musikk, men som det blir sagt i denne podkasten har vi hørt det før. I min mening fortjener absolutt sin annerkjennelse for sitt tidlige arbeid, men synes ikke at han fortjener en eneste Oscar-nominasjon i dag. Håper selvsagt han kan komme med noe nytt og annerledes snart, men vi får bare se.

  Har forstått at jeg kanskje må se Life of Pi snart?

 2. Per Morten: Ja, du må se «Historien om Pi». Helst i 3D; en av få filmer jeg kan si det om.

 3. Oi, harde ord, Per Morten. Ingen kjærlighet for 2000-tallstitler som MUNICH, MEMOIRS OF A GEISHA, WAR OF THE WORLDS, MINORITY REPORT, CATCH ME IF YOU CAN, HARRY POTTER III eller A.I.? Mye knallbra Williams fra 2000-tallet også, etter min mening — og ganske så varierte uttrykk.

 4. Vurderte å ta «Kanskje litt sterke ord» i parentes etter ordet «hat», men fant ut at det ikke ville føre til like spennende tilbakemeldinger fra andre.

  Joda. Det er selvsagt noen fine lydspor å hente ut fra mannens seneste verker, og jeg skal ikke lyve på meg en mastergrad i verken filmmusikk eller Williams, så ta alt som blir sagt som veldig subjektivt fra en liten filmnerd fra Bergen.

  Kan endre litt på uttalelsen min, ettersom «hat» kanskje er litt for sterkt; Jeg synes han er blitt ganske kjedelig i det siste, og ønsker større variasjon hele veien, ikke bare fra tid til annen. Nå har jeg et par lingende meninger om Zimmer også, så kanskje jeg bare ønsker å være såpass hipster at jeg ha.. misliker alle de store komponistene?

 5. Fint det som blir sagt til slutt om Die Hard 5. Det var virkelig en av de verste filmene jeg har sett. Den gjorde skam på franchisen. Ellers var jeg også veldig fornøyd med både Zero Dark Thirty og Lincoln. Sistnevnte ga meg ikke gåsehud, men den var nøktern og storslått – på én og samme gang.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>