Trailer

Daniel Day-Lewis voldsomt tilstede i ny trailer til Spielbergs Lincoln

I midten av november, noen uker etter presidentvalget i USA, er det amerikansk kinopremiere på Steven Spielbergs Lincoln – og passende nok slapp DreamWorks en ny trailer til filmen i går, da den første debatten mellom Obama og Romney fant sted.

Og dette klippet holder et ganske annet tempo enn den første traileren, som på tross av imponerende visualitet frembragte noen litt kjedelige minner fra Spielbergs tematisk relaterte, men høyst ordinære og historietime-aktige Amistad fra 1997. Faren er likevel tilstede, for at Lincoln blir en velmenende og dramatisk konvensjonell film om den ikoniske amerikanske presidenten og hans kamp for å avskaffe slaveriet.

I denne nye traileren uttrykkes dog likevel noen energiske sekvenser hvor hovedpersonens karisma og retoriske identitet, slik de er fremtolket i filmen av Daniel Day-Lewis, kommer voldsomt og effektivt til forgrunnen. Dette gir håp om at Lincoln overstiger Amistad-forbannelsen nettopp gjennom sin potensielt engasjerende hovedperson, som kan drive frem et drama som gjør at vi glemmer (eller ikke merker) at filmen også serverer oss en historietime.

Norsk premiere blir 1. februar 2013.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Ojojojojoj!! Dette var noe heeelt annet.

 2. Petter Weldingh sier:

  I love the smell of Oscar’s in the morning.

 3. Petter Weldingh sier:

  Oscars*

 4. Lars klevberg sier:

  Ikke overbevist.. Andre gangen de bruker klippet der lincoln peker rundt og er energisk. Ellers er jo at malt i samme kvern! Er ikke enig i at Lewis er voldsomt tilstede, verken som karakter i filmen eller som lewis sine tidligere tolkninger som nærmest slår mot deg.

  Denne skulle faktisk vært i 3D. Det hadde vært fett.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>