Klart for Filmfaglig seminar’09

Hvert år arrangerer Norsk filmklubbforbund sitt filmfaglige seminar. Over to dager inviteres du til å høre anerkjente filmvitere forelese om et bestemt tema, etterfulgt av visning av filmer knyttet mot forelesningene. Årets tema er asiatisk film.

Asia er en verdensdel i rivende utvikling både økonomisk og kulturelt. Også på filmens område søker asiatiske land nye veier og kan by på alt fra de mest ekstreme kommersielle filmer til de mest krevende kunstuttrykk. Bare en brøkdel av filmene finner veien til et norsk publikum. Høstens filmfaglige seminar viser vei inn i den dynamiske asiatiske filmscenen. Seminaret er åpent for alle og arrangeres i samarbeid med Cinemateket i Oslo, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk Filmkritikerlag.

Anerkjente filmvitere i verdensklasse oppdaterer om spennende trender og filmskapere fra etablerte filmland som Japan og Taiwan til nykommere som Thailand og Indonesia. Sted er Tancred i Filmens hus i Oslo, datoene er 3. – 4. oktober fra klokka 10.00 – 19.00. Seminaret koster 400 kroner og inkluderer 4 filmer, alle forelesninger og innlegg, samt enkel lunsj begge dager. For filmklubb- og cinematekmedlemmer er prisen 350 kroner. Påmelding innen 25. september 2009 til runet@filmklubb.no.

4 yi yi edward yang criterion
Fra Edward Yangs «Yi Yi».

Her er en smakebit fra programmet:

Chris Berry om den taiwanske bølgen og om Hou Hsiao-hsien.
Berry vil i sin åpningsforelesning gi et innblikk i den taiwanske nye bølgen, og gi en introduksjon til taiwansk film fra 80-tallet og fram til i dag. I sitt andre bidrag vil han gi oss en innføring i den internasjonalt anerkjente taiwanske auteuren Hou Hsiao-hsien sine filmer.

May Ingawanij om den sørøstasiatiske independent-filmscenen.
Ingawanij vil i sitt ene innlegg gi en innføring i filmtrender og filmskapere i samtidig indonesisk, thailandsk, malaysisk og filippinsk independentfilm. I sitt andre innlegg på seminaret vil hun fokusere på den thailandske auteuren Apichatpong Weerasethakul.

Dick Stegewerns om trender i japansk samtidsfilm.
Stegewerns er førsteamanuensis ved Institutt for kulturstudier ved Universitetet i Oslo, med japansk film og filmhistorie som et av sine spesialområder. Stegewerns har også arbeidet som Japan-ekspert ved Rotterdam filmfestival.

Blant filmene som skal vises er Edward Yangs Yi Yi, Weeresethakuls Syndromes and a Century og Hsiao-hsiens A City of Sadness.

Se resten av programmet her!