Trailer til The Countess

Julie Delpys fortelling om Elisabeth Báthory har fått en trailer, og den er ganske så interessant. For selv om historien om den ungarske grevinnen er kommersielt appellerende med alle sine grusomme blodbad, kjærlighetstraumer og i det hele tatt, benekter ikke klippene Delpys valg om å gjøre dette til en forholdsvis lavmælt og subtil film. Jeg så filmen på premieren under årets Berlinale, og ble for det meste både engasjert og imponert over produksjonen. Vel er den tydelig laget på for lite budsjett, og det skal sies at den faktisk hadde tjent på å gi publikum noe mer av Báthorys mer fandenivolske blodtørstighet. Men samtidig greier Delpy både å tilføre nerve og empati i sin tolkning av hovedpersonen, samtidig som hun fra registolen (hun har også manus, har skrevet musikken og co-produsert..) skaper et fullblods drama som sitter igjen i nervene ihvertfall ut rulleteksten.

Filmen har enda ikke fått distributør i store deler av verden, mens den her i Norge forlengst er kjøpt opp av Oro film.