Filmprat: En samtale med Yngvild Sve Flikke om Ninjababy

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og ettersom årets utgave er heldigital – av hensyn til nasjonale smitteverntiltak – dekker vi festivalen «på avstand» med artikler og podkaster.

*

TIFF 2021: I denne første episoden av årets Filmprat møter Montages-redaktør Karsten Meinich regissør Yngvild Sve Flikke til samtale om åpningsfilmen Ninjababy.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement under Tromsø internasjonale filmfestival, der vi fører samtaler med deltagende filmskapere eller andre relevante festivalpersonligheter. Ettersom TIFF i 2021 er et heldigitalt arrangement, har disse møtene blitt virtuelle. Yngvild Sve Flikke spillefilmdebuterte med komedien Kvinner i for store herreskjorter i 2015, og tar med Ninjababy et steg inn i et noe mørkere tematisk landskap, i grenselandet mellom humor og alvor.

I samtalen nedenfor beskriver Sve Flikke blant annet hvordan hun med utgangspunkt i Inga Sætres tegneserieroman Fallteknikk (2011) meislet frem et visuelt uttrykk for historien om 23-åringen Rakel som oppdager at hun er gravid i sjette måned – for sent i svangerskapet til å kunne ta abort, men uten planer om å «bli mor». I tett samarbeid med Sætre beholdt hun tegneseriens strek i filmens mange lekne animasjonssekvenser, og Sve Flikke beskriver også hvordan flere av virkemidlene steg organisk ut av nære samarbeid med både manusforfatter Johan Fasting, klipper Karen Gravås og hovedrolleinnehaver Kristine Kujath Thorp.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.