- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med Yngvild Sve Flikke om Ninjababy

Av , 18. januar 2021 i Ukategorisert

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og ettersom årets utgave er heldigital – av hensyn til nasjonale smitteverntiltak – dekker vi festivalen «på avstand» med artikler og podkaster.

*

TIFF 2021: I denne første episoden av årets Filmprat møter Montages-redaktør Karsten Meinich regissør Yngvild Sve Flikke [2] til samtale om åpningsfilmen Ninjababy [3].

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement under Tromsø internasjonale filmfestival, der vi fører samtaler med deltagende filmskapere eller andre relevante festivalpersonligheter. Ettersom TIFF i 2021 er et heldigitalt arrangement, har disse møtene blitt virtuelle. Yngvild Sve Flikke spillefilmdebuterte med komedien Kvinner i for store herreskjorter [4] i 2015, og tar med Ninjababy et steg inn i et noe mørkere tematisk landskap, i grenselandet mellom humor og alvor.

I samtalen nedenfor beskriver Sve Flikke blant annet hvordan hun med utgangspunkt i Inga Sætre [5]s tegneserieroman Fallteknikk (2011) meislet frem et visuelt uttrykk for historien om 23-åringen Rakel som oppdager at hun er gravid i sjette måned – for sent i svangerskapet til å kunne ta abort, men uten planer om å «bli mor». I tett samarbeid med Sætre beholdt hun tegneseriens strek i filmens mange lekne animasjonssekvenser, og Sve Flikke beskriver også hvordan flere av virkemidlene steg organisk ut av nære samarbeid med både manusforfatter Johan Fasting [6], klipper Karen Gravås [7] og hovedrolleinnehaver Kristine Kujath Thorp [8].

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/tiff-2021-filmprat-en-samtale-med-yngvild-sve-flikke-om-ninjababy/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Yngvild Sve Flikke: https://montages.no/filmfolk/yngvild-sve-flikke

[3] Ninjababy: https://montages.no/film/ninjababy/

[4] Kvinner i for store herreskjorter: https://montages.no/film/kvinner-i-for-store-herreskjorter/

[5] Inga Sætre: https://no.wikipedia.org/wiki/Inga_S%C3%A6tre

[6] Johan Fasting: https://montages.no/filmfolk/johan-fasting

[7] Karen Gravås: https://montages.no/filmfolk/karen-gravas

[8] Kristine Kujath Thorp: https://montages.no/filmfolk/kristine-kujath-thorp/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.