Steven Soderbergh og Channing Tatum samler gjengen igjen for Magic Mike’s Last Dance

Med Magic Mike (2012, Soderbergh) og Magic Mike XXL (2015, Jacobs) fanget Steven Soderbergh og tittelrolleinnehaver Channing Tatum inn den amerikanske tidsånden etter finanskrisen i 2008. Nå kommer duoen med en tredje, avsluttende film – Magic Mike’ Last Dance – som skal slippes rett på strømmetjenesten HBO Max i 2022. 

For alle som har fulgt med på de mange fascinerende vendingene som har skjedd underveis i Steven Soderberghs uforutsigbare karriere, er det ingen overraskelse at han returnerer til rollefigurene og universet fra Magic Mike-filmene for en siste dans. Som regissør har Soderbergh alltid søkt mot eksperimentelle prosjekter innimellom de mer kommersielle filmene, og etter at han «ga seg som filmskaper» i 2013 – og gjorde comeback i 2017 – har han fokusert på indieproduksjoner (Logan Lucky, Unsane), og hans fire siste spillefilmer har alle blitt distribuert på henholdsvis Netflix og HBO Max (High Flying Bird, The Laundromat, Let Them All Talk og årets No Sudden Move).

Magic Mike var opprinnelig en lavbudsjettert, lavrisikoproduksjon i 2012 – basert på et originalmanus som tok utgangspunkt i Tatums egne erfaringer som stripper i ung alder – men filmen ble i kraft av sin enorme suksess også til et kommersielt lokomotiv på kino. Et budsjett på $7 millioner ble til et kinobillettsalg på $167 millioner, og oppfølgeren Magic Mike XXL gjentok bragden i 2015. Begge disse to stripperfilmene ble også varmt mottatt av kritikere (blant annet her på Montages), og fungerte rent tematisk som trojanske hester – sosialøkonomisk tematikk ble smuglet inn i publikums hjerter, via et basalt, filmatisk dopamin: male strippers.

Den generelle ståa i filmbransjen og kinoenes krisetilstand rundt om i verden, kombinert med Soderberghs egne interesser anno 2021, gjør det ikke så overraskende at Magic Mike’s Last Dance produseres direkte for visning på HBO Max, men det er leit å tenke på at de to første filmenes magiske underholdningsverdi og nesten bokstavelige publikumsvennlighet ikke skal gjenskapes i kollektive kinorom når dette tredje kapittelet er premiereklart en gang i 2022.

Den gode nyheten er at oppfølgeren samler Soderbergh, Tatum og originalmanusforfatter Reid Carolin igjen, og da er det grunn til å tro at også de fleste skuespillerne i «gjengen» også returnerer. Og hvem vet, kanskje Matthew McConaughey også blir å se, i en cameo som rollefiguren Dallas fra første film?

*