Første trailer til Tokyo Vice viser en televisuell yakuzaverden i Michael Manns nye HBO-serie

Hvis Heat-regissør Michael Mann lager noe nytt, vil det alltid være gjenstand for nysgjerrighet og forventninger, selv om det denne gangen kommer i form av en HBO-serie og ikke en spillefilm. Med Tokyo Vice (2022-) har auteuren tatt for seg den sanne historien om journalisten Jake Adelsteins dypdykk i den japanske hovedstadens kriminelle underverdenen. Nå er første trailer sluppet, og smakebiten er en todelt affære.

Antageligvis trenger ikke Michael Mann noen ytterligere introduksjon for våre lesere, men med filmer som Manhunter, Heat, The Insider, Miami Vice, Collateral og Blackhat under beltet, er det ingen tvil om at vi har å gjøre med en av actionfilmens fremste visuelle poeter. Så selv om Mann med Tokyo Vice kun har regissert én av ti episoder, inviterer plottet og den urbane settingen oss til å tenke at dette vel så gjerne kan bli et ekte Mann-verk.

Dessverre etablerer traileren raskt følelsen av at Tokyo Vice føyer seg inn i vår serieorienterte tid som nok en televisuell produksjon der glatt og «trygg» digital estetikk kommer foran et utforskende kamera og stemningsfulle motiver. (Drømmen om å få se Tokyo om natten i hardcore Michael Mann-visualitet forblir nok en drøm.) Vi håper vi tar feil, men det omfangsrike utvalget av bilder fra Tokyo Vice som presenteres av strømmetjenesten HBO Max i dette første markedsføringsklippet, gir få signaler om et sterkt auteuravtrykk. (De ni andre episodene er regissert av Destin Daniel Cretton, som sist signerte Marvel-filmen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.)

Rollegalleriet virker på sin side å ha potensial, med Ansel Elgort som ung og naiv amerikaner på dypt vann og Ken Watanabe i sin signaturrolle som japaner-i-amerikanske-produksjoner, og Rinko Kikuchi – som aldri er feil – samt andre gledelige oppdagelser nedover listen, som at Ella Rumpf (storesøsteren i Raw) blir å se i en av de andre kvinnelige hovedrollene. Likevel er helhetsinntrykket at forventningene trygt kan senkes noen hakk, før vi går Tokyo Vice i møte.

Nedenfor har vi limt inn traileren, noen frysbilder og seriens plakat. Tokyo Vice får premiere 7. april på HBO MAX.