M. Night Shyamalan bekrefter at en tredje film i Unbreakable-universet er på vei

Denne nyhetssaken inneholder spoilere om du ikke har sett Split.

*

Etter noen års ørkenvandring i Hollywood har M. Night Shyamalan reist seg som en fugl føniks med sine to siste filmer The Visit (2015) og Split (2017). Særlig sistnevnte har blitt en forbausende suksess, laget på lavt budsjett med total kunstnerisk kontroll.

Split er en av det inneværende kinoårets store favoritter for oss her i Montages-redaksjonen, som i likhet med de fleste andre reagerte med like deler sjokk og eufori av den mye omtalte tvisten helt til slutt, som avslørte at fortellingen tok plass i samme fiksjonsunivers som Unbreakable (2000).

Shyamalan var tidlig ute med å love en tredje film, og i går kunne han bekrefte at dette blir en realitet, med studioet Universal i ryggen. Og ikke bare returnerer James McAvoy som de mange skikkelsene han gestalter i Split (Kevin Wendell Crumb, Patricia, Dennis, Hedwig, Barry, Jade, Orwell, The Beast, Heinrich, Norma); Samuel L. Jackson vil igjen gestalte Elijah Price aka Mr. Glass og Bruce Willis gjentar sin rolle som David Dunn. I tillegg vil Anya Taylor-Joy, som imponerte stort i Split, videreutvikle sin rollefigur – en svært gledelig overraskelse.

Det er ennå ikke bestemt hva som er rammene for produksjonen, men Shyamalan vil trolig jobbe med et romsligere budsjett denne gangen – uten å måtte gi avkall på sin visjon.

Premieredatoen for Glass, som blir denne filmens tittel, er allerede satt: 18. januar 2019. Vi gleder oss stort til en siste runde i et tegneserie/superhelt-univers som slår Marvel til pinneved.