Joaquin Phoenix og M. Night Shyamalan gjenforenes

Joaquin Phoenix har tidligere spilt i M. Night Shyamalan-filmene Signs og The Village. Nå har den eksentriske skuespilleren opprettet en dialog med Shyamalan om et nytt kunstnerisk samarbeid.

Ifølge Deadline vil innspillingen av Shyamalans neste film starte senere denne høsten, i hans hjemby Philadelphia. Filmen skal produseres av Jason Blum (Whiplash), og nettopp Blum og Shyamalan har i år ferdigstilt regissørens selvfinansierte indiefilm The Visit, som markerer Shyamalans retur til suspense-sjangeren etter de kritikerslaktede oppdragsfilmene Luftens siste mester og After Earth. Det er forløpig ukjent hva hans neste film kommer til handle om, men i likhet med The Visit er det snakk om en thriller på lavt budsjett.

Etter å ha blitt latterliggjort i årevis, ser det endelig ut til at Shyamalan vender tilbake til den typen personlige filmprosjekter som gjorde ham til en av de mest spennende stemmene i amerikansk film rundt årtusenskiftet. At den kresne Phoenix snuser på hovedrollen i denne foreløpig utitulerte filmen, tyder på at et tilstrekkelig interessant manus ligger til grunn.

Montages-skribent Dag Sødtholt har viet mye tid til å gå i dybden på Shyamalans filmer de siste årene. Her finner du analysene av følgende filmer:

The Visit får norsk kinopremiere 29. september.