Traileren til Glass varsler en ellevill avslutning på M. Night Shyamalans superhelt-trilogi

Da Split (2016) for halvannet år siden viste seg å være den hemmelige oppfølgeren til Unbreakable (2000), formelig kokte det av vantro begeistring blant cinefile. Avslutningen på M. Night Shyamalans eksperimentelle superhelt-trilogi, Glass, nærmer seg med stormskritt, og i forbindelse med Comic Con er det nå sluppet en første lengre trailer for å presse forventningene våre opp i takhøyde.

La det være sagt først som sist: Det skal mye til for at Glass kan leve opp til forgjengeren, som hadde et overraskelsesmoment det er vanskelig å se for seg at selv Shyamalan er i stand til å matche eller toppe. Samtidig gir traileren inntrykk av at vi nok en gang må omstille oss og akseptere en genuin utvidelse av fiksjonsuniverset, i stedet for å ta imot «mer av det samme». (Fan service er ikke Shyamalans greie.)

De Gjøkeredet-aktige seansene som innleder traileren (med Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy, i samtale med Sarah Paulson) kan virke corny, men forhåpentligvis tipper filmens vektskål et annet sted. For selv om det er vanskelig å få grep om hva de påfølgende glimtene dreier seg om – hva slags historie som skal fortelles – ser innspurten ut til å være et både intenst og ambisiøst flettverk.

Under kan du se den ferske traileren, samt noen utvalgte stillbilder. Glass får verdenspremiere 18. januar neste år.

*